Dobré ráno. Za pouhých 400 Kč můžete mít 16 her, včetně definitivní edice Mafie. Povedená strašidelná logická plošinovka vyjde v plné verzi na mobily. Osud Tomb Raider a Legacy of Kain v rukou autorů. Speciální nátěr Ferrari v F1 22. A další zprávičky.

- Za 16 dolarů (393 Kč) můžete mít 16 her od vydavatelství 2K Games. Ve speciálním Humble Bundle se nachází Mafia: Definitive Edition, Borderlands 3 v Super Deluxe edici, XCOM: Ultimate Collection, BioShock: The Collection, Civilization VI, Duke Nukem Forever Collection, ale i Army Men RTS nebo Hidden & Dangerous 2.

- Osud nad Tomb Raider, Legacy of Kain a několika dalšími značkami je v rukou Crystal Dynamics a Embracer Group. Studio potvrdilo dokončení akvizice a převzetí práv od Square Enix. Jak víme z dřívějška, chystá se nové dobrodružství Lary Croft.

- Registrace ochranných známek Remnant 2 a Remnant: From the Ashes 2 studiem Gunfire Games naznačuje, že se chystá pokračování akčního RPG z pohledu třetí osoby, které vyšlo v roce 2019.

- Povedená strašidelná logická plošinovka Little Nightmares se podívá na mobily a tablety. Na Androidu a iOS si zahrajeme plnohodnotnou hru koncem letošního roku. Těšit se můžeme na mladou dívku jménem Six a na její dobrodružství.

- Máme tady ještě jednu novinku pro mobilní hráče. Tentokrát potěšíme příznivce strategií, protože do Total War: Medieval 2 konečně míří známé a oblíbené rozšíření Kingdoms. Vyjde letos na podzim a zahrne 400 let světové historie, včetně kolonizace západu.

- Napište do Valve, že chcete Portal 3, burcuje fanoušky Ellen McLain, která propůjčila hlas GLaDOS. McLain by se ráda do role vražedné a sarkastické umělé inteligence, která testovacímu zařízení velí, vrátila.

- Square Enix si k 1. 9. 2022 v Japonsku zase zaregistrovala ochrannou známku Radec Engine. Že by vedle interního Luminous Engine, který využívá připravované akční open-world RPG Forspoken, měla společnost ještě jeden? Využívá také Unreal Engine 4 a Unity.

- Ještě před domácím závodem Ferrari na Monze přichází Codemasters s aktualizací, která do F1 22 přidává Shanghai International Circuit a speciální nátěr monopostů italské stáje.

- Na Epic Games Store si můžete vyzvednout Hundred Days - Winemaking Simulator a Realm Royale Reforged Epic Launch Bundle. První nabídce byste ale možná šanci dát mohli, je to titul z roku 2021 a má průměrné hodnocení 74 %. Jde o kombinaci strategie a simulátoru, vytvoříte si vlastní vinařství. Příští týden bude zdarma Spirit of the North a The Captain.

- Ryu Ga Gotoku Studio, které stojí za sérii Yakuza, láká na RGG Summit 2022. Vypadá to, že 14. 9. se seznámíme s jejich novým titulem. Už nějakou dobu se ví, že chystají novou Yakuzu, jež se odehrává několik let po Like a Dragon a zůstane u tahového RPG.

- GeForce Now do katalogu podporovaných her přidá 6 titulů. Tím se celkový počet rozšířil na 1400. Novinkami jsou Gloomwood (Steam), TRAIL OUT (Steam), Shatterline (Steam), Steelrising (Steam a Epic Games Store), Broken Pieces (Steam) a Realm Royale Reforged (Epic Games Store).

- Microsoft potvrdil bílou verzi ovladače Xbox Elite Series 2. Na první pohled je levnější než černá varianta, ačkoli základní sada bude obsahovat méně komponentů, což vysvětluje rozdíl 50 eur. Za 129 eur (3399 Kč místo 4550 Kč) totiž získáte bezdrátový ovladač s kabelem USB-C, ovšem chybí nabíjecí dok, sada čtyř páček, dodatečné palcové ovladače, dodatečný směrový ovladač a pouzdro pro přenášení. Jde tak o základní edici.

PS: Tak jsme zvládli celý týden. Objevil se dostatek zajímavých novinek, abych vám každé všední ráno mohl přinést Stručně. Když bude dost materiálů přes víkend, tak se „uvidíme“ v pondělí ráno. Do té doby si užijte naše jiné články a další obsah.