Dobré ráno. Flighting testy Fable. A Plague Tale: Requiem na Steam Decku. Nutné stažení Star Wars Jedi: Survivor i ve fyzické verzi. Leštění Forzy Motorsport. NetEase požaduje po Blizzardu odškodné.

- Podle online životopisu Simona Kenta, specialisty na zajištění kvality ve studiu Playground Games, prochází Fable fází flighting testů. Vypadá to, že tyto testy v týmu probíhají často, takže o samotném stavu vývoje to moc nevypovídá. Na druhou stranu můžeme to brát jako potvrzení aktivního vývoje.

- Electronic Arts od letošního roku ušetří, už nebude muset platit šílené poplatky za využití jména FIFA. Peníze si ale nenechá. Jednou z velkých investic je španělská Primera División (obecně známá jako LaLiga). EA Sports FC se má stát hlavním sponzorem a LaLiga se má od ročníku 2023/24 přejmenovat na LaLiga EA Sports FC. Server Footyheadlines odhaluje dokonce nové logo.

- NieR: Automata má na kontě 7,5 milionu kusů (součet prodaných digitálních kopií a vyskladněných fyzických edic). Akční RPG od PlatinumGames vyšlo v roce 2017 a zahrát si ho můžete na PC, obou generacích konzolí PlayStation a Xbox a na Nintendu Switch.

- Po remaku Dino Crisis volají fanoušci už léta, leč neúspěšné. Jak by předělávka kultovní akce od Capcomu mohla vypadat, tak to ukazují koncepty vytvořené umělcem Alexandrem Forssbergem.

- Ukončení spolupráce Actiivisionu Blizzard s NetEase má dohru. Čínská společnost požaduje odškodné ve výši 43,5 milionu dolarů. Má jít o částku kompenzující vypnutí serverů v lednu 2023, tak náhrady, které Netase musela zaplatit čínským hráčům. NetEase v Číně měla na starost hry World of Warcraft, Hearthstone, Heroes of the Storm nebo Overwatch. Blizzard přitom chtěl spolupráci znovu navázat, ale to v NetEase odmítli.

- Forza Motorsport je ve stavu leštění. Ve studiu Turn 10 opravují chyby a vylepšují hru, aby do konce letošního roku vyšla pro Xbox Series X/S a PC. Mezitím se zajímají, které funkce a tratě by v budoucnu chtěli hráči v těchto známých závodech vidět. Forza Motorsport je považována za měkký restart série a slibuje next-gen zážitek.

- Fyzické konzolové verze Star Wars Jedi: Survivor budou vyžadovat stažení dalších dat. Hra na PS5 a Xboxu Series X zabere až 147 GB, zatímco na Xboxu Series S je to 44 GB. První skupina se tak musí připravit na stažení většího množství dat – na Blu-ray disk se vejde 100 GB. Možná se bude opakovat situace jako u loňského Call of Duty: Modern Warfare 2. Tehdy na disku byl pouze soubor o velikosti pouhých 72 MB, zbytek bylo nutné stáhnout.

- A Plague Tale: Requiem má nově plnou kompatibilitu se Steam Deckem, abyste si srdcervoucí výpravu Amicie a Huga mohli užít i na cestách.

- Dle spekulací má Armored Core 6 vyjít 25. 8. 2023. Tvrdí to více zdrojů serveru Insider Gaming. Hra od studia FromSoftware by se měla ukázat brzy, a ne až v červnu na Summer Game Festu.

- Očekává se, že britský antimonopolní úřad schválí ve středu 26. 4. akvizici Activisionu Blizzard společností Microsoft za 68,7 miliardy dolarů. Tamní zdroje jsou přesvědčeny, že Microsoft vyřešil všechny obavy a nic nebrání tomu, aby ve Velké Británii bylo schváleno spojení vydavatele Call of Duty s Xboxem.

- Na prvním místě v žebříčku nejprodávanějších fyzických her ve Velké Británii debutuje Dead Island 2. Druhou novinku týdne, Minecraft Legends, najdeme na druhém místě. V jeho případě se nejlépe prodávala verze pro Nintendo Switch (76 % prodej), 19 % připadlo na PlayStation a 5 % na Xbox. Třetí příčku obsadila třetí novinka: Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp pro Switch.

  1. Dead Island 2
  2. Minecraft Legends
  3. Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. FIFA 23
  6. Super Mario Odyssey
  7. Hogwarts Legacy
  8. Resident Evil 4 Remake
  9. Minecraft (Switch)
  10. God of War Ragnarok