Ve Focus Entertainment jsou spokojeni s Atomic Heart. Francouzská vydavatelská společnost při oznámení svých finančních výsledků za fiskální rok 2022/3 uvedla, že hra překonala očekávání.

Focus měl na starost vydání Atomic Heart ve většině světa, s výjimkou území Společenství nezávislých států (SNS), které tvoří Rusko a další bývalé sovětské republiky, včetně Běloruska a Kazachstánu, kde hru distribuovala firma VK Play.

Bohužel nevíme, kolik kusů Atomic Heart se prodalo. Nicméně víme, že celkové tržby z her v daném fiskálním roce byly 194,1 milionu eur. To představuje meziroční nárůst o 36,2 %. Více se dosud společnosti nepovedlo.

V tomto období Focus uvedl na trh také A Plague Tale: Requiem, Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge nebo Evil West. Dobře si vedla také starší off-road simulace SnowRunner díky dodatečnému obsahu a online akce Insurgency: Sandstorm.

Zajímavé tady je, že jak Atomic Heart, tak A Plague Tale: Requiem jsou součástí Xbox Game Passu. I z toho důvodu studio Mundfish před měsícem prozradilo, že Atomic Heart překonal hranici 5 milionů hráčů.

Tvůrci Atomic Heart nyní pracují na zlepšení celkového herního zážitku (patche) a dodatečném obsahu, při kterém zohledňují různé názory hráčů, aby byla rozšíření co nejzajímavější a hráče překvapila. DLC mají přinést nová území, úkoly, hádanky, nepřátele a rozšíření příběhu postav a světa. Také přemýšlejí nad Atomic Heart 2.

Co se týče Focusu, tak vydavatel má zajímavý lineup: Aliens: Dark Descent (10. 6.) od Tindalos Interactive, Atlas Fallen (10. 8.) od Deck13, Banishers: Ghosts of New Eden od DONTNOD či Warhammer 40.000: Space Marine 2 od Saber Interactive.

Nedávno navíc Focus oznámil akvizici studia Dovetail Games, které stojí za simulátory o vlacích a rybaření (Train Simulator, Train Sim World, Ruro Fishing a Fishing Sim World). Cena za 170členný tým zveřejněna nebyla.