Navzdory dostupnosti v předplatném Xbox Game Pass a PC Game Pass zaznamenal Starfield prodejní úspěch v Evropě. Sci-fi epos od Bethesda Game Studios je pátou nejrychleji prodávanou hrou letošního roku na starém kontinentu.

Akčnímu vesmírnému RPG se dařilo lépe než Final Fantasy 16 a Resient Evil 4 Remake, ale skončil za tituly Hogwarts Legacy, Diablo IV, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a Star Wars Jedi: Survivor. Starfield tedy předběhl dvě exkluzivity PS5 od partnerských studií Sony; Final Fantasy 16 a Forspoken.

Současně je Starfield nejrychleji prodávanou novou značkou tohoto roku. Také porazil Forzu Horizon 5 a stal se největším uvedením Xboxu současné generace na našem kontinentu. Na druhou stranu je nutné upozornit na ještě jednu věc. Starfield byl technicky dostupný o týden dříve pro ty, kteří si koupili prémiovou edici, takže měl několik dní prodejů navíc. Na druhou je tady již zmíněný Game Passu, který se pochopitelně do prodejů nepočítá.

Z ostatních her se do první desítky vrátil Titanfall 2 a Need for Speed: Heat.

Prodeje her v Evropě za týden končící 10. 9. 2023 (fyzické a digitální verze)

  1. Starfield
  2. NBA 2K23
  3. Titanfall 2
  4. GTA 5
  5. Red Dead Redemption 2
  6. Need for Speed: Heat
  7. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
  8. Hogwarts Legacy
  9. FIFA 23
  10. Sid Meier's Ciilization 6

Prodeje her v Evropě v prvním týdnu po vydání (rok 2023)

  1. Hogwarts Legacy
  2. Diablo 4
  3. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  4. Star Wars Jedi: Survivor
  5. Starfield
  6. Resident Evil 4 Remake
  7. Final Fantasy XVI
  8. F1 23
  9. Dead Island 2
  10. NBA 2K23

Digitální prodeje zahrnují hry prodávané v Rakousku, Bahrajnu, Belgii, Bulharsku, Chorvatsku, Kypru, České republice, Dánsku, Finsku, Francii, Německu, Řecku, Maďarsku, Islandu, Irsku, Itálii, Lucembursku, Maltě, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Portugalsku, Rumunsku, Rusku, Slovensku, Slovinsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku, Turecku, Ukrajině, SAE a Spojeném království.

Fyzické prodeje nezahrnují všechny hry, ale pouze ty, které se prodávají v Rakousku, Belgii, Dánsku, Finsku, Francii, Německu, Itálii, Nizozemsku, Norsku, Polsku, Portugalsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku a Spojeném království.