Netroškaří. Tým kolem Todda Howarda pro Starfield vytváří obrovské rozšíření, které na konci tohoto měsíce přinese do vesmírného dobrodružství novou planetu Va'ruun'kai.

Na sociální síti Bethesda uvedla několik podrobností. Planeta Va'ruun'kai nabídne k objevení více než 50 oblastí. Jednou z nich je Dazra, hlavní město House Va'ruun. Nebyli by to hráči, aby si nezačali dělat srandičky z toho, kolik obrazovek s načítáním během průzkumu nové planety uvidíme.

Každopádně, v nových oblastech narazíte na nové nepřátele. Jsou popisováni jako silní a monstrózní protivníci.

„Dejte si pozor na Redeemed a Vortex Horrorss,“ varuje Bethesda před dvojicí nových nepřátel. Kromě toho můžete narazit také na členy Crimson Fleet. Tady autoři poznamenali, že byste si měli dávat pozor na ty, kteří využívají situace. Společně s nimi se vrátí další zločinecké frakce.

K ruce vám budou nové typy zbraní, včetně nových granátů z organické hmoty, které můžete vyrobit. Jsou prý velmi nechutné.

Co se příběhu týče, tak Shattered Space se zaměří na tajemství House Va'ruun. S touto třetí mezihvězdnou vládou jste se setkali už v základní hře. O frakci uctívající božstvo zvané Great Serpent (Velký had) se v expanzi dozvíme více podrobnosti. Nový děj má být hororovější a temně mysteriózní kvůli děsivé kosmické hrozbě.

DLC vyjde už 30. 9. tohoto roku na PC a Xbox Series X/S.