Šéf Bethesda Game Studios Todd Howard v jednom rozhovoru nedávno přiznal, že původně měla být návštěva planet mnohem obtížnější. Velkou roli měly hrát odlišné a extrémní podmínky, kterým by se hráč musel přizpůsobit. Pokud by například navštívil zmrzlou planetu a neměl skafandr proti velkému mrazu, tak by mohl zemřít. Byly to takové survival prvky. Ve výsledku ale dělaly Starfield příliš obtížný a příliš trestající. Tvůrci se zalekli, že tohle je pro hráče moc složité.

Nápaditá komunita se podobných survival věcí bát jistě nebude. Na velké modifikace zasahující takto do hry si sice ještě musíme počkat, ale určité zajímavosti se najdou už dnes. Je to například modifikace s dynamickým systémem počasí. Umožňuje hráčům změnit rychlost přechodu počasí a užít si častěji zcela jiné variace počasí v různých klimatech planety. Nejde ale jen o častější bouřky. Mod od člověka s přezdívkou Ainsy přináší rovněž písečné bouřky, sníh a další změny počasí.

Po nainstalování modifikace si můžete zvolit tři předvolby přechodu počasí. Autor doporučuje střední, ale je tady také pomalý a rychlý přechod. Úprava je dostupná pouze pro PC a stáhnout ji můžete z Nexus Mods.

Oficiální podpora modifikací je pro Starfield v plánu až na příští rok. To moddeři budou mít větší možnosti díky profesionálním nástrojům. Plus se modifikace mohou dostat také na konzole Xbox Series X/S, včetně fanouškovské české lokalizace.