Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Pokud čekáte na vesmírné dobrodružství Starfield od Bethesdy, tak vás nepotěším. Představení hry je ještě daleko, prohlásil viceprezident Pete Hines s tím, že až bude hra představena, budeme nadšeni a odpustíme vývojářům tak dlouhé čekání. Proč vůbec Bethesda oznámila hru v roce 2018 na E3 v Los Angeles, když si ji zahrajeme až za několik let...

- Na Gamescomu v rámci vysílání od IGN se připomenula metroidvania plošinovka F.I.S.T: Forged in Shadow Torch, která upoutá pozornost nevšedním hlavním hrdinou. Tím není člověk ani robot, nýbrž roboticky upravený králík. Ten by si to k nám měl namířit v následujících měsících ve verzích pro PS4 a PC.

- Zase tu máme remaster trilogie Mass Effect. Ten nebyl dosud oznámen, ale pořád se o něm hojně spekuluje. Podle známého novináře Jeffa Grubba z webu GamesBeat je na začátek října naplánováno oznámení a vydání na konci dalšího měsíce. Ovšem situace kolem koronaviru může vše změnit a plány posunout. Dozvědět se to měl od anonymních zdrojů. Grubb tvrdí, že jde o velký titul, který by měl být pro letošní finanční výsledky hodně důležitý. Tak uvidíme, kdy společnost EA oznámí Mass Effect Trilogy Remaster.

Přečtěte si také: Souhrn toho nejlepšího a nejzajímavějšího nejen z Gamescomu

- Piráti naskočí na vlnu battle royale. Blazing Sails se bude snažit zalíbit hráčům od 9. 9. letošního roku, kdy vstupuje do Early Access programu na Steamu. Kromě dynamických námořních bitev budete válčit také na souši a důležité budou zásoby, zbraně a vylepšení. Připojíte se k posádkám a budete se plavit na jednotlivé ostrovy?

- Když jsme u těch pirátů, tak Sea of Thieves v nové aktualizaci obdrží pejsky, s nimiž se budete moci v Xbox One a PC verzích hry mazlit. Krom toho můžete očekávat nová dobrodružství. Vše má dorazit v září/septembru.

- Monster Hunter World na Nintendo Switch? Je o tom přesvědčen insider Dusk Golem. K odhalení má dojít brzy, zatímco představení něčeho nového pro sérii Shenmue má být do jednoho až dvou týdnů.

- Při příležitosti 25. výročí série Ace Combat vyjde během podzimu nový dodatečný obsah pro Ace Combat 7: Skies Unknown. Jeho součástí budou tři stíhačky a mnoho skinů.

- Německá vláda ve velkém podporuje své vývojáře her. I přes obtížnou situaci způsobenou koronavirem se vláda rozhodla přidělit více než 40 milionů eur na podporu místního videoherního průmyslu. Půjde o velké a současně nevratné dotace. Vývojáři mohou získat až 50 % nákladů na přípravu své hry. Nevratný grant lze využít na přípravu prototypů, a dokonce i vývoj AAA titulů.

- Hrajete Microsoft Flight Simulator? A věděli jste, že můžete vletět přímo do hurikánu? Hráči se rozhodli letět podívat na hurikán Laura, který koncem minulého týdne řádil v americké Louisianě.

- Call of Duty: Black Ops Cold War bude podporovat adaptivní spouště ovladače DualSense na PlayStationu 5. Později mají být odhaleny další podrobnosti týkající se nové generace konzolí.

- 1. 9. vyjde nová bezplatná aktualizace pro Monster Hunter World: Iceborne, která přidá možnost čelit jednomu z nejtěžších a legendárních bossů v historii série - černému draku jménem Fatalis. Tohle monstrum se původně objevilo v prvním Monster Hunteru na PS2 a poté bylo součástí i speciální online akce. Nyní se vrací a s ním i nová sada inspirována Fatalisem.