Na Nintendo Switch v dohledné době nezamíří pouze Portal a Portal 2, ale také Star Wars: The Force Unleashed, dnes už relativně klasická akční hra z předaleké galaxie, která vyšla v roce 2008 ve verzi pro PlayStation 3, PlayStation 2, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo 3DS, PSP a dokonce pro Javu a Nokii N-Gage. O rok později pak následovala značně rozbitá a mizerně optimalizovaná PC verze, která se rázem zařadila na seznam nejhorších portů své doby. Možná dokonce všech dob.

The Force Unleashed vyjde ve verzi pro Switch už 20. dubna/apríla 2022, přičemž ji má na starosti studio Aspyr. To na konzoli od Nintenda v minulosti převedlo Star Wars: Knights of the Old Republic, Republic Commando, Jedi Knight: Jedi Outcast, Jedi Knight: Jedi Academy nebo Episode I Racer. Shodou byl právě tým z Aspyru zodpovědný také za již zmíněný katastrofální PC port Star Wars: The Force Unleashed z roku 2009.

Zajímavé je, že uživatelé Switche si budou moci zahrát port verze pro Nintendo Wii. Od této skutečnosti se odvíjí nejen na pohled slabší grafické zpracování, ale také přítomnost režimu duelů, v němž jsou k dispozici i postavy, které v původním příběhu The Force Unleashed jinak nefigurují, například Qui-Gon Jinn, Aayla Secura nebo Asajj Ventress, konkrétně verze Ventress z kreslené mini-série Star Wars: Clone Wars z roku 2003. K dispozici bude také volitelné pohybové ovládání.

Zbývá otázka, zda může na Switch zamířit také druhý díl. Hra Star Wars: The Force Unleashed 2 však vyšla v roce 2010 jen pro PC, PS3, Xbox 360 a Nintendo DS, ne pro Wii, Aspyr se navíc ještě nedostal ani k tomu, aby na stávající konzoli od Nintenda převedl Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords. Pro tuto chvíli tedy nejsou šance na port druhého dílu The Force Unleashed moc velké. Kromě toho, po příběhové stránce funguje originální hra jako relativně soběstačný, dějově uzavřený produkt, zatímco pokračování je uměle nastavovaná kaše, která končí otevřeně. A třetího dílu jsme se už nikdy nedočkali.