Na Switch v předchozích měsících a letech dorazilo již několik kultovních Star Wars her. Jedi Knight: Jedi Outcast, Jedi Knight: Jedi Academy, Episode I Racer, Republic Commando, to všechno si majitelé konzole od Nintenda mohou kdykoliv zahrát doma i na cestách a připomenout si tak klasiky z předaleké galaxie. A již brzy dojde na klasiku z nejklasičtějších.

V rámci nejnovějšího Nintendo Directu došlo k oznámení portu Star Wars: Knights of the Old Republic, nesmrtelného RPG od BioWare, které vyšlo na PC a originální Xbox v roce 2003. Konverzi pro Switch má jako již tradičně na starosti studio Aspyr Media, které se postaralo i o porty výše zmíněných her nebo o port Knights of the Old Republic na mobilní zařízení se systémy iOS a Android.

Krátké video naznačuje, že nás čeká kompletní, nijak neosekaná hra, ve které je možné kráčet po cestě světlé i temné strany Síly za doprovodu hrstky ikonických společníků, navštívit několik půvabných planet a ochutnat víceméně tahový soubojový systém. V první řadě nás ale čeká další příležitost zažít původní Revanův příběh, a to od 11. listopadu/novembra 2021.

Vývojáři z Aspyru se v minulosti postarali také o port Star Wars: Knights of the Old Republic 2 od Obsidianu na mobily a tablety, stejně jako o vylepšení původní PC verze dostupné na Steamu. Proto doufáme, že si dříve či později budeme moci zahrát na Switchi i toto neméně slavné pokračování, které je v několika směrech lepší, temnější a dospělejší než originál od BioWare.

Jméno Aspyr je však v poslední době skloňováno především v souvislosti s chystaným remakem Star Wars: Knights of the Old Republic, který byl oznámen teprve nedávno a který aktuálně míří na PC a PlayStation 5. Šance, že se na Switchi objeví i tento projekt, je ale mizivá. Jednak má jít o next-gen zážitek, pravděpodobně přesahující možnosti stávajícího hardwaru od Nintenda, jednak v tuto chvíli nevíme ani to, kdy hra vyjde ve verzi pro Xbox Series X|S, potažmo jak dlouho potrvá konzolová exkluzivita pro PS5. Na Switchi se tedy budeme muset spokojit s portem originálu z roku 2003.