Před několika dny jsme zásluhou zahájení Summer Game Festu dostali kratší sestřih nových záběrů z očekávané akční adventury Star Wars Outlaws od studia Massive Entertainment (The Division, Avatar: Frontiers of Pandora). Největší porci marketingu si ale samozřejmě Ubisoft nechal pro svou vlastní akci Ubisoft Forward, a tak tu máme zhruba 15 minut čerstvých záběrů z hraní.

Během prezentace byly několikrát zopakovány už známé podrobnosti o příběhu a základech hry, fanoušci předaleké galaxie ale mohou začít rozpitvávat nový pohled na útroby vesmírné stanice poblíž planety Akiva nebo na letmou vesmírnou bitvu, v níž hlavní hrdinka Kay Vess ve své lodi Trailblazer zachrání nákladní loď zločineckého syndikátu Pykeů. Čímž si u něj zlepší reputaci.

Velká část nové ukázky se však odehrává na notoricky známé písečné planetě Tatooine, takže samozřejmě dojde na návštěvu ulic městečka Mos Eisley a ikonické kantýny, kterou jsme mohli vidět už ve filmu Star Wars: Nová naděje z roku 1977. Kay přitom v tomto teritoriu Huttů, kde není nouze ani o imperiální stormtroopery, pátrá po možném spojenci, který by jí mohl pomoci na cestě napříč galaktickým podsvětím. Konkrétně hledá pomoc starého, ale zkušeného pistolníka, který má být jen jednou z mnoha postav, jež mohou Kay Vess a jejímu zvířecímu společníkovi Nixovi podat pomocnou ruku.

Ačkoliv po vizuální stránce nemůže být pochyb o tom, že vývojáři z Massive Entertainment zachytili svět Star Wars velmi věrným způsobem, herní náplň už tak přesvědčivá být nemusí. Tvůrci ukázali řadu aktivit a mechanik, například plížení, označování nepřátel a důležitých objektů s pomocí makrohledu, páčení zámků, různé palebné režimy blasteru, který má Kay vždy k dispozici, nebo jízdu na speederové motorce. Ale pro tuto chvíli je těžké posoudit, jak budou všechny tyto prvky fungovat pohromadě v otevřeném světě a jak budou samy o sobě zábavné.

Některé mechaniky, například přivolání motorky s pomocí jakéhosi autopilota nebo obdoba režimu Dead Eye ze série Red Dead Redemption, pak v kontextu zasazení do světa Star Wars vypadají vyloženě nepatřičně. Jiné věci, mezi něž patří různé vlivy reputace, všemožné interakce s Nixem nebo přechod z vesmíru na povrch planety ve vesmírné lodi, ale naznačují, že tvůrci Star Wars Outlaws mohou mít nějaké trumfy v rukávu, pokud je dokážou dostatečně dobře zpracovat.

Kdyby vám to každopádně nestačilo, již brzy vám nabídneme vlastní dojmy z nedávné novinářské prezentace Star Wars Outlaws. Během ní jsme toho ze hry viděli trochu víc, nemluvě o tom, že nás vývojáři provedli odlišnými pasážemi.

Pokud si předobjednáte některou z dražších edic Star Wars Outlaws ve verzi pro PC, PlayStation 5 nebo Xbox Series X|S, díky prioritnímu přístupu pro majitele těchto edic pro vás platí datum vydání 27. srpna/augusta 2024. Ostatní si musí počkat na 30. srpna/augusta 2024.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu, včetně novinek z akce Ubisoft Backward Forward.