Snaha společnosti Lucasfilm o budování jednoho soudržného kánonu ságy Star Wars má za následek, že i hry z předaleké galaxie, v nichž si svým způsobem můžete dělat, co chcete, končí vždy stejně. Jeden kánon zkrátka vyžaduje jeden jasně daný příběh.

Star Wars Jedi: Fallen Order, Star Wars Jedi: Survivor, singleplayerová kampaň Star Wars: Battlefrontu 2, ta otřesně napsaná zrůdnost, kterou si někdo dovolil nazvat příběhovou kampaní Star Wars: Squadrons, nic z toho vám zkrátka neumožnuje provádět zásadní příběhová rozhodnutí ani dosáhnout více konců. A protože mezi kanonické videohry můžeme počítat i Star Wars Outlaws od Ubisoftu a Massive Entertainment, nejspíš nikoho nepřekvapí, že ani v tomto případě tomu nebude jinak.

Navid Khavari, narativní ředitel studia Massive Entertainment, potvrdil, že Star Wars Outlaws nenabídnou více konců, v novém rozhovoru pro magazín Game Informer. Podle Khavariho sice rozsáhlý systém reputace, na který vývojáři tak často a tak intenzivně lákají, ovlivní průběh vašeho hraní, ale zasazení Outlaws do širšího univerza znamená, že tu není prostor pro různé konce nebo odlišný průběh důležitých událostí, které zažijeme v roli Kay Vess.

„Pro nás a pro Lucasfilm Games je to všechno o autenticitě, a tak musíme zajistit, že příběh Kay pasuje do širší galaxie Star Wars, takže v případě samotného konce jsme měli pocit, že musí mít určité klíčové prvky. Variabilita pak vychází ze systému reputace, tudíž bude mít každý hráč během hry odlišný profil reputace u různých syndikátů a vy v průběhu příběhu uvidíte, jaký to má dopad.“

Jinými slovy, to, co budete zažívat v průběhu hraní, bude ovlivňovat vaše reputace, ale i když si znepřátelíte všechny frakce, se kterými se ve Star Wars Outlaws setkáme, nelze očekávat, že to bude mít větší vliv na klíčové příběhové momenty a rozuzlení příběhu Kay, jejího zvířecího společníka Nixe a droida ND-5. Kánon Star Wars má holt své zákonitosti, přes které nejede vlak. Doufejme tedy, že když už nás čeká za všech okolností jen jeden základní příběh, bude lépe napsaný než Battlefront 2 a Squadrons.

Star Wars Outlaws dorazí v roce 2024 ve verzi pro PC (zřejmě pouze přes Ubisoft Connect), PlayStation 5 a Xbox Series X|S.