Pomalu to bude rok, co byl oznámen port Star Wars Jedi: Survivor na PlayStation 4 a Xbox One. Akční adventura, která byla původně vytvořena pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC, se už blíží na starou generaci konzolí.

Potvrzuje to klasifikace věkového doporučení v Brazílii, všiml si Andrew Marmo z VGC. To pochopitelně nemusí znamenat brzké vydání. Nicméně to naznačuje, že je hra na dobré cestě vyjít na další platformy.

S ohledem na konkurenční tituly by bylo pro Electronic Arts rozumné přinést PS4 a Xbox One verze Star Wars Jedi: Survivor během letních prázdnin, kdy na trhu není tolik novinek.

Podle vedení EA se v srpnu loňského roku PS4 a Xbox One verze Star Wars Jedi: Survivor nacházely v raných fázích vývoje. V současné době nevíme, jak na tom bude optimalizace a co vše musejí v Respawnu obětovat, aby na výrazně slabším hardwaru bez SSD pokračování příběhu Cala Kestise běželo.

Star Wars Jedi: Survivor vyšel v dubnu 2023. V recenzi jsme o hře napsali:

„Star Wars Jedi: Survivor se k nám konečně dostal a jedno se dá říct určitě: čekání se naprosto vyplatilo. Příběh, který hra vypráví, je skvělý. Level design je zábavný, nové lokace srší životem a nové schopnosti posunují jinak stejnou hratelnost zase trochu dál. I tak by ale projekt snesl ještě nějaký čas k dopečení, protože po technické stránce a hlavně po stránce optimalizace bohužel moc chvály najít nejde. To se ale dá opravit, a pokud dáme vývojářům v tomto ohledu trochu důvěry, nebojíme se tvrdit, že dosáhli výsledku, o nějž se snažili už u opěvovaného Fallen Orderu. A na to lze říct jenom jednu věc: co víc si přát?“