Akční adventura Star Wars: Bounty Hunter, která vyšla na konci roku 2002 ve verzi pro PlayStation 2 a GameCube, kdysi byla považována za poměrně důležitý produkt spojený s předalekou galaxií. Šlo ji totiž vnímat jako přímý a dějově ne úplně zanedbatelný prequel filmu Star Wars: Klony útočí. Navzdory tomu nikdy nevyšla na dalších platformách.

Hra z doby, v níž si vývojáři z LucasArts nejspíš pokaždé náhodně losovali, kterou platformu budou zrovna podporovat, před několika lety zavítala i na PlayStation 4. Příznivci Xboxu a osobních počítačů však mohli na čistě singleplayerový příběh námezdního lovce Janga Fetta jen závistivě koukat. Ale teď je s tou závistí konec, protože Star Wars: Bounty Hunter vyjde 1. srpna/augusta 2024 ve verzi pro PC (Steam), Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X|S a samozřejmě PlayStation 5.

Radost z tohoto oznámení ale může pokazit jméno studia, které má nové porty na svědomí. Na Star Wars: Bounty Hunter se zaměřilo studio Aspyr Media, které nám začátkem roku nabídlo parádní remasterovanou kolekci Tomb Raider I-III Remastered Starring Lara Croft. Jenomže Aspyr nezřídka usiluje o pověst patlala s velmi proměnlivou kvalitou produktů a s velkým množstvím odbytých portů na kontě.

Někteří PC hráči možná mají dodnes noční můry z otřesné konverze prvního dílu Star Wars: The Force Unleashed a letos na jaře měli uživatelé všech platforem víc než dost důvodů k nadávkám na Aspyr kvůli zmršené kolekci prvních dvou dílů série Star Wars: Battlefront. Na druhou stranu porty řady klasických Star Wars titulů pro mobily nebo současné konzole, mezi něž patří Star Wars: Knights of the Old Republic, Star Wars: Episode I Racer, Star Wars: Republic Commando nebo Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy, obvykle nedopadly špatně.

Po zkušenostech s průšvihem jménem Star Wars: Battlefront Classic Collection, jenž nejen na Steamu doteď sklízí záporné uživatelské recenze, je ale vážně těžké se na Star Wars: Bounty Hunter těšit. Každopádně půjde spíše o port na stávající platformy než o remaster či remake. Na nějaká menší vylepšení ale přece jen dojde, například v oblasti textur prostředí nebo dynamických světelných efektů. Počítat máme i se zcela novou funkcí baterky a samozřejmostí je podpora rozlišení až 4K, 60 snímků za sekundu a achievementů. Vývojáři také oprášili nevyužitou texturu související s možností hrát za Jangova syna Bobu Fetta, která se nachází v původních herních souborech. A tak se vám po dohrání kampaně zpřístupní Bobův skin.

Alespoň cena je trochu příznivější než v případě nepovedené kolekce původních Battlefrontů, přičemž odměnou za předobjednávku je opět 10% sleva. Přes PlayStation Store je Star Wars: Bounty Hunter aktuálně v prodeji za 475 Kč. Verze pro Xbox je dražší a se slevou za předobjednávku vás vyjde na 512 Kč (po vydání 569 Kč). Nintendo eShop uvádí cenu 17,99 dolarů (19,99 dolarů bez slevy) a na Steamu je hra v předprodeji za 17,55 eur (později 19,50 eur).

Za zmínku ještě stojí, že i po vydání na všech platformách bude Star Wars: Bounty Hunter stále součástí tzv. Legends kontinuity, takže nejde o součást stávajícího kánonu ságy Star Wars. Titul však při originálním vydání na PS2 a GameCube doprovázel zajímavý komiks od Dark Horse Comics s názvem Star Wars: Jango Fett: Open Seasons, jehož části byly součástí bonusů odemčených při hraní. Příběh Open Seasons totiž pro změnu funguje jako prequel videohry, takže tu máme komiksový prequel hry, která je prequelem filmu, který je součástí prequelové filmové trilogie. Jednoduché, že?

Níže najdete ještě oficiální HW požadavky PC verze. To pro případ, že byste pochybovali o tom, zda na svém počítači rozjedete port hry z roku 2002. Jen ten požadavek na 15 GB volného místa na disku nás po zkušenostech s kolekcí Star Wars: Battlefront Classic Collection, která váží absurdních 30 GB (donedávna dokonce 60 GB), zase trochu znervózňuje.

Minimální požadavky:

  • Operační systém: Windows 10 64bit
  • Procesor: Intel Core2 Duo E8400 / AMD Phenom II X2 550
  • Paměť: 4 GB RAM
  • Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 650 / AMD Radeon R7 250
  • DirectX: Verze 12
  • Pevný disk: 15 GB volného místa

Doporučené požadavky:

  • Operační systém: Windows 10 64bit
  • Procesor: Intel Core2 Duo E8400 / AMD Phenom II X2 550
  • Paměť: 4 GB RAM
  • Grafická karta: Intel Arc A310 / Nvidia GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 470
  • DirectX: Verze 12
  • Pevný disk: 15 GB volného místa