Přiznám se, že neznám z paměti všechny záběry ze hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, proto nemohu říct, zda je tenhle sestřih úplně nový. Nicméně je to po čase připomínka této postapokalyptické akce.

Vývojáři, kteří se kvůli válce z části přesunuli z Ukrajiny do Prahy, se v tomto rychlém sestřihu zaměřují na zbraně a ptají se, jakou si pro překonání nástrah v Zóně vybereme. Zóna je totiž rájem pro pašeráky zbraní.

Díky tomu se nám do rukou dostane odstřelovací puška SVU-MK S-3 Bull-pup, brokovnice M860 Cracker, samopal Zubr-19 s velkým zásobníkem, samopal SA Lavina s tlumičem a pořádný kanón v podobě Dnipra.

Zónou je myšlena rozsáhlá uzavřená zóna Černobylu, jež je plná nebezpečných nepřátel, smrtících anomálií a silných artefaktů. Tu jako osamocený stalker prozkoumáme. Na ploše o rozloze 64 km² máme najít širokou škálu prostředí, které odhalují postapokalyptickou atmosféru z různých úhlů.

Dle komentářů na internetu se lidem tyto záběry líbí. Někteří ale touží po delších nesestříhaných záběrech. Těch se máme brzy dočkat. Přece jen, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde už 5. 9. tohoto roku s českými titulky na (Steam, GOG.com, Epic Games Store) a Xbox Series X|S, včetně Game Passu. Ideální příležitostí pro studio GSC Game World bude srpnový Gamescom v Kolíně nad Rýnem, koná se od 21. do 25. 8.