Dnešek patří oslavám svatého Valentýna, včera byl ale také svým způsobem významný den. Na datum 13. února/februára z nějakého důvodu připadá světový den rádia a tuto příležitost využilo i ukrajinské studio GSC Game World, které pracuje na očekávané střílečce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Tentokrát jsme se ale nedočkali traileru či screenshotů. Naštěstí jsme se nedočkali ani dalšího odkladu data vydání. Místo toho tu máme novou ukázku hudebního doprovodu.

Soundtrack druhého plnohodnotného Stalkera tentokrát reprezentuje tak trochu akčně-depresivní song s názvem Sinister screens. Ten si můžete poslechnout ve videu na YouTube, přičemž na Discordu studia GSC Game World tvůrci označili čerstvě zveřejněnou hudbu jako něco nového a zajímavého.

Čtyřminutová skladba Sinister screens ve vás prý může dokonce vyvolat touhu bojovat s mutanty v Zóně. Tak si to sami vyzkoušejte. Níže najdete také starší ukázky herního soundtracku, které vývojáři zveřejnili na YouTube, i samostatné vydání hudebního doprovodu některých starších upoutávek. Soundtrack má mimochodem být součástí dražších digitálních edic hry, takže je možné, že bude časem k dostání i samostatně, třeba jako dodatečný obsah na Steamu.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl má vyjít 5. září/septembra 2024 ve verzi pro PC (Steam, GOG.com, Epic Games Store) a Xbox Series X|S. Hra bude už ode dne vydání k dispozici v nabídce Game Passu a na všech platformách nabídne oficiální české titulky. Verze pro PlayStation 5 může vyjít později, dosud ale nebyla oficiálně oznámena.

DŘÍVE VYDANÉ UKÁZKY SOUNDTRACKU