Očekávaná postapokalyptická akce S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl obdržela nový krátký trailer s posezením u ohně. Radost z něho ale kazí další odklad. Ukrajinské studio GSC Game World nestihne hru vydat v prvním čtvrtletí letošního roku. Čekat budeme muset až na začátek nového školního roku.

Vývojáři se v prohlášení omlouvají. Čas navíc chtějí využít k finálnímu doladění. Od fanoušků mají spoustu cenné zpětné vazby, aby byl Stalker 2 lepší hrou.

„Jak se na opravdové přátele sluší, podělili jste se s námi o své upřímné názory na hru. A to jak pozitivní, tak negativní, za což jsme vám vděční. Z vašich postřehů jsme vyvodili dva klíčové body: jeden k oslavě a druhý k vážnému zamyšlení,“ uvádějí autoři.

„Zóna zůstává Zónou. Ve své pravé kráse a v naší podobě. Hra je naprosto jako S.T.A.L.K.E.R, atmosféra, hardcore styl, drsné a nepřátelské prostředí jsou dotažené do konce a my za tato slova nemůžeme být vděčnější, protože v podstatě vystihují klíčový záměr i hlavní inspiraci projektu od samého počátku,“ pokračují.

Problémem je technická stránka. Hra potřebuje více času, aby byli v GSC Game World spokojeni. Tyto názory zaznívaly už v srpnu na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem, kde se Stalker 2 ukázal v hratelné podobě.

Dnešní video s posezením u ohně oznamuje finální datum vydání. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl by měl konečně vyjít 5. 9. 2024 pro PC a Xbox Series X/S. Nadále platí, že ve stejný den bude dostupný v předplatném Game Pass pro počítače a konzole. Verze pro PlayStation 5 by měla dorazit později. Počítat můžete také s češtinou ve formě titulků.

Snad toho brzy uvidíme více, abychom se na vlastní oči mohli přesvědčit, že další odklad má smysl.