Očekávaná post-apokalyptická akce S.T.A.L.K.E.R. 2 vnadní na rozsáhlý otevřený svět se zajímavým příběhem a propracovanými herními mechanismy. Hutné dobrodružství v uzavřené černobylské zóně nebude jednohubkou na jeden víkend.

Pokud se pustíte do průzkumu zamořeného a nebezpečného světa a splníte veškeré nepovinné vedlejší úkoly, můžete počítat se stovkami hodin. I samotná příběhová linka má být velmi dlouhá.

„Je to velmi dlouhá hra, i když se rozhodnete sledovat jen hlavní úkoly,“ odpověděl PR manažer Zakhar Bocharov z GSC Game World na otázku magazínu Gamingbolt. „Prozkoumáváním a plněním vedlejších úkolů můžete strávit stovky hodin.“

Nedočkali jsme se přesného čísla herní doby, ale máme alespoň menší představu o tom, na co se můžeme v případě druhého Stalkera připravit.

Ve stejném rozhovoru Bacharov potvrdil exkluzivitu pro novou generaci konzolí a PC. S.T.A.L.K.E.R. 2 na Xbox One ani PlayStation 4 nevyjde. Míří na PC a Xbox Series X/S (ve stejný den v předplatném Xbox Game Pass). O PlayStation 5 verzi vývojáři nemluví, ale v dokumentech Microsoftu, které figurují u soudu společností Epic Games a Apple, je informace o tříměsíční exkluzivitě pro platformy Microsoftu. To nemusí přímo znamenat, že po třech měsících dorazí S.T.A.L.K.E.R. 2 na PS5, ale že v té době může vyjít na další platformy. Těmi může být myšlen i Epic Games Store.