Blizzard již podruhé oficiálně zrušil BlizzCon. Letošní prezentace se neuskuteční z důvodu přetrvávajících složitostí a nejistot pandemie koronaviru. Přitom loňský BlizzCon byl zrušen kvůli zdravotním a bezpečnostním důvodům souvisejícími s covid-19. Náhradou byla čistě digitální událost pojmenována BlizzConline, která se uskutečnila letos v únoru.

Zrušení letošního BlizzConu potvrdila výkonná producentka celé show Saralyn Smith. Uvedla, že směrnice v Kalifornii týkající se osobních setkání se stále vyvíjejí a stav pandemie se po celém světě mění.

Přečtěte si také: Blizzard nutně potřebuje velké hity. Společnost ztrácí miliony hráčů

„Uspořádat osobní BlizzCon je náročná a složitá práce, která vyžaduje mnoho měsíců příprav. Přetrvávající složitosti a nejistoty pandemie ovlivnily naši schopnost pokročit v mnoha z těchto oblastí, a nakonec jsme se dostali za bod, kdy bychom byli schopni připravit takovou událost, jakou bychom pro vás rádi v listopadu vytvořili,“ dodala Smith.

Blizzard má opět v plánu uspořádat alternativní akci na začátku příštího roku. Na rozdíl od únorového BlizzConline, který byl pouze digitálně, má společnost za cíl pro rok 2022 připravit globální událost, která bude kombinovat jak online show, tak menší osobní setkání. Další podrobnosti budou zveřejněny později.