Necelý rok a půl po vydání druhého dílu dobrodružství Spider-Mana se hra chystá na počítače. Je to oficiální: Spider-Man 2 pro PC vyjde 30. 1. 2025 prostřednictvím Steamu i Epic Games Storu.

Navzdory relativně brzkému vydání jsou však dosavadní informace o PC verzi poněkud více strohé, než by se dalo očekávat. Víme, že se portu opět zhostilo studio Nixxes, které se více než solidně popralo se stejným úkolem v případě prvního dílu a následně i samostatného Spider-Man: Miles Morales.

Z oficiálního prohlášení víme, že se vývojáři zaměřili na „řadu vylepšených funkcí“, ale kromě poukázání na lepší možnosti ray-tracingu a podporu ultra-širokých monitorů, včetně klávesnice s myší, nevíme, o co přesně půjde. Pravděpodobně se stejně jako u předchozích dílů dá čekat obecně lepší dohlednost, kvalita anti-aliasingu, odemčené snímky, upscalovací technologie (DLSS, FSR) a podobně. Na oficiální detaily si však musíme počkat.

A to bohužel aktuálně platí i pro hardwarové nároky, které také stále neznáme.

Hra bude k dispozici ve dvou edicích – standardní a Deluxe. Za předobjednávku hráči dostanou předčasné odemčení obleku Pavoučího rytíře pro Petera a Stínového pavouka pro Milese, včetně pavučinového přitahovače a tři dovednostní body.

Deluxe edice následně nabídne navíc ještě 10 exkluzivních obleků (pět pro každého z dvou hrdinů), další položky fotorežimu a 5 dovednostních bodů.

Možnost samotné předobjednávky však zatím není spuštěná, kvůli čemuž neznáme ani cenu. Avšak se dá více než s jistotou počítat s plnou cenou. A samozřejmě nechybí i upozornění, že hra bude vyžadovat kontroverzní PlayStation Network účet pro hraní. S čím můžeme s jistotou počítat, tak jsou české titulky.

PŘÍBĚHOVÉ ROZŠÍŘENÍ NEMÁME ČEKAT

Teď však ta smutnější zpráva. Součástí oznámení je na oficiálním blogu zmínka také o tom, že pro Spider-Mana 2 není plánovaný žádný další příběhový dodatečný obsah. To je poněkud zarážející, zejména kvůli dřívějším únikům jak v rámci masivního hackerského útoku na studio Insomniac Games, tak omylu, kdy se hráčům podařilo ve hře dostat do vývojářského menu.

Oba leaky potvrzovaly přípravu příběhových DLC, konkrétně Beetle Infestation (do 31. března/marce), Extreme Carnage (mezi dubnem/aprílem a červnem/júnem) a Spider-Verse Anomaly (konec roku). Jak se zdá, plány se kompletně změnily.

Možná došlo ke zrušení, možná se práce přesunula do samostatného rozšíření s Venomem, jehož existence také dříve unikla. Absence DLC rozhodně zamrzí, ale co se dá dělat…