Když včera vyšla dlouho slibovaná aktualizace s New Game Plus, tak ještě hráči netušili, co objeví. Ve studiu Insomniac Games udělali chybu a zpřístupnili v Marvel's Spider-Man 2 vývojářské menu. V něm je možné narazit na stopy dodatečného obsahu.

Na konci minulého roku se někdo naboural na servery Insomniac Games a zveřejnil řadu zajímavých materiálů. Kromě detailů o Marvel's Wolverine a dalších projektech jsme se dozvěděli také o třech bezplatných rozšíření, které by měly obohatit pavoučí dobrodružství. Uváděna byla DLC pojmenovaná Beetle Infestation (do 31. března/marce), Extreme Carnage (mezi dubnem/aprílem a červnem/júnem) a Spider-Verse Anomaly (konec roku).

Jak se zdá, tak na Beetle Infestation se čile pracuje. Ve zmíněném vývojářském menu byl nalezen příběh padoucha Bettleho. Objevit by se měl v podobě Janice Lincolnové, dcery Tombstona, který je součástí původního příběhu. Dočkat bychom se měli kratšího příběhu v otevřeném světě a napínavého souboje s bossem. Pokud tedy nejde o nějaký vyškrtnutý pozůstatek z vývoje, to se klidně může stát. Insomniac mlčí, pouze upozornili, aby hráči vývojářské menu nespouštěli. Na opravě pracují.

Zpět k obsahu aktualizace. New Game Plus zahrnuje ultimátní úroveň obtížnosti. Po dokončení hlavního příběhu si můžete vybrat NG+ a užít si vše znovu s veškerými získanými schopnostmi a obleky. K dispozici jsou ještě zlaté gadget styly a další maličkosti.

Patch 1.002.000 dále obsahuje možnost zahrát si znovu oblíbené mise a vylepšení přístupnosti. Zvolit si můžete zvukové popisky a čtečku obrazovky, včetně filmových titulků a vysoce kontrastních obrysů.

Marvel's Spider-Man 2 vyšel v říjnu/októbri minulého roku na PlayStation 5 s českými titulky. Koncem roku se očekává Game of the Year Edition a na začátku roku 2025 potom verze pro PC.