Pokud jste po přečtení článku o Marvel's Wolverine smutní, že akční adventura s temnějším tónem vyjde až v roce 2026, tak vás Insomniac Games potěší Venomem. Půjde o samostatné rozšíření letošního Spider-Mana 2, takže ve stylu Milese Moralese.

Sem pravděpodobně zmizel vystřižený obsah s Venomem, o které se nedávno mluvilo. Každopádně, titul vyjde v roce 2025 a přinese novou příběhovou linku po konci děje Petera Parkera a Milese Moralese. Hrát budeme za Venoma a pavoučí hrdiny, což budou pravděpodobně tito dva. Mezi všemi by měla být možnost přepínat.

S herní dobou vývojáři cílí na 8 až 10 hodin. Dostat máme 12 misí a tři velké bitvy s bossy. Chybět nebude vedlejší obsah, například výzvy, sbírání věcí nebo řešení zločinů. Hra má být určena pro hráče od 13 let, takže žádné brutality nečekejme. Počítá se s cenou 50 dolarů/eur.

Do plánů Insomniac Games promlouvají, nebo promlouvaly, ambice Sony v live service světě. Dle uniklých dokumentů je na rok 2024 v plánu multiplayer pro Spider-Mana 2 (nedávno se psalo o online hře Spider-Verse). O dva roky později má přijít multiplayer 2.0 pro Wolverina a v roce 2028 potom X-Men Online jako multiplayer 3.0. V současné době ale nevíme, zda půjde o samostatné hry. Spíše to vypadá na rozšíření singleplayerového dobrodružství.

EXKLUZIVITA NA X-MENY

Ano, tvůrci mají od Marvelu licenci také na X-Mena. Tohle dobrodružství nám chtějí přinést v roce 2029. Ještě předtím se o pozornost přihlásí Spider-Man 3; má být v roce 2027 a dle vyjádření Insomniac Games se bude soustředit na Milese jako hlavního pavoučího superhrdinu. S ohledem na příběh a vývoj Petera to dává smysl.

V rámci smlouvy na X-Meny to vypadá, že Insomniac Games a Sony počítají s PlayStation a PC. Všechny případné hry, které chtějí společnosti vydat, musí vyjít do roku 2035 a musí se prodávat alespoň do roku 2038. Zajímavá je ovšem poznámka o exkluzivitě vůči Insomniac Games a Sony. Marvel podle všechno nemůže sám oznámit nebo vydat (a dá se očekávat, že tedy jakkoliv dál prodat smlouvu) hry založené na postavách X-Menů nebo použít jakékoliv postavy ve hrách jako kompetitivní výhodu (například v bojovkách). X-Men postavy se však mohou objevit v tzv. „multi-family“ hrách (jako příklad je uvedeno Avengers nebo Guardians of the Galaxy) a Marvel si nadále uchovává práva na hry pro děti a „určité hry od roku 1990“.

RATCHET A CLANK PRODĚLALI

Co každopádně chystá Insomniac Games dál? Na rok 2031 cílí nová značka, na 2033 potom X-Men 3 (kde je dvojka?) a na rok 2035 druhá nová značka. Zmíněn je také Ratchet and Clank na rok 2029. Nový díl této akční plošinovky může některé zklamat či překvapit. S ohlédnutím na uniklé informace o finančních výsledcích ale není plné zajetí do značky Marvelu tak zarážející.

Z uniklých informací totiž vyplývá, že samostatný Spider-Man: Miles Morales stál 156 milionů dolarů a vydělal 104 miliony (celkové příjmy 260 milionů). Takzvaný „return on investment“ činí 122 %. U remasteru Spider-Man je ROI 48 %. Vypadá to, že právě Ratchet & Clank: Rift Apart je ovšem jediná hra, která naopak prodělala. A to kolem 8 milionů dolarů. Zrovnatak je zajímavé, že se evidentně počítá se 14,5 miliony prodanými kopiemi Spider-Mana 3 a 10 miliony Wolverina.

Když se ještě vrátíme ke Spider-Man 3, i o něm padla zajímavá informace. Vypadá to, že si Insomniac Games pohrává s myšlenkou a vytvořili plán hru rozdělit na dva samostatné tituly. Místo jedné prémiové hry za 70 dolarů, u které se počítá s 15 miliony prodanými kopiemi, by vývojáři udělali Part 1 a Part 2. Obě hry za 50 dolarů rok od sebe, u které počítají s 12 miliony pro každou. Plán původního vydání Spider-Man 3 spadá na druhou polovinu roku 2027, zatímco u nového plánu se počítá s první částí na konci roku 2027 a u druhé části 2028. Bundle obou dílu by se prodával další rok na to.