Fanoušci Dragon Age: The Veilguard to nemají jednoduché. V průběhu let z BioWare odešla celá řada zkušených vývojářů a v prvním traileru se hra moc dobře nepředvedla. Naštěstí potom dorazily gameplay záběry. V nich akční fantasy RPG vypadá o poznání lépe. Strach ale vzbuzuje čekání na datum vydání.

Dobrá zpráva. Vývojáři jsou už téměř připraveni. Termín vydání bude odhalen tento měsíc, dozvěděli jsme se z nového blogového článku ohlížejícím se za Comic-Conem v San Diegu. Mnozí nevěří tomu, že Dragon Age: The Veilguard stihne dříve slibovaný podzim letošního roku.

Tyto obavy nesdílí novinář Jeff Grubb. Ten zaslechl, že Electronic Arts před několika týdny s hrou mířili na říjen/október. Pokud se tedy nic nezměnilo. Každopádně, vývoj probíhá ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Potvrzena byla plná kompatibilita se Steam Deckem. Na Steamu navíc nebude nutné se připojit k EA app.

Dragon Age: The Veilguard bude obrovské RPG. Podle kreativního ředitele Johna Eplera má neuvěřitelných 700 postav, počítáme-li všechny NPC ve hře. Kvůli tomu bylo nutné napsat zhruba 140 tisíc řádků dialogů. Tím bychom měli podtrženo, jak důležitý je příběh.