Tak jsme se konečně dočkali. Po letech čekání, mlžení, poslouchání ne zrovna pozitivních drbů ze zákulisí vývoje a zkoumání nepatrných střípků novinek a informací, které studio BioWare dávkovalo kapátkem, tu konečně máme první plnohodnotný trailer, který láká na Dragon Age: The Veilguard. To je ta hra, kterou jsme ještě nedávno znali pod údernějším názvem Dragon Age: Dreadwolf.

Trailer, jenž si odbyl premiéru na prezentaci Xbox Games Showcase, se podle očekávání zaměřuje na společníky, s nimiž budeme zachraňovat celý Thedas. Z Dragon Age: Inquisition se vrací průzkumnice Hardingová, která v upoutávce interaguje s dobře známým trpaslíkem Varricem. Pak je tu detektivka Neve nebo zabiják mágů Lucanis. Nově se nám představuje také Bellara schopná skákat skrz bariéru mezi normálním světem a Únikem (Fade), jež je známá jako Veil, dále necromancer Emmrich, elfský Šedý strážce Davrin nebo lovkyně draků Taash.

Dočkali jsme se rovněž letmého pohledu na výchozí podobu hlavní postavy a nemalé množství soubojů nejen s draky a zplozenci. Tvůrci však upozorňují, že i když byl celý trailer vytvořený v herním enginu, ne všechny záběry odpovídají tomu, jak bude nakonec Dragon Age: The Veilguard vypadat. To uvidíme až v úterý, 11. června/júna 2024, v 17:00. Jak už víme, v tomto termínu dojde na vydání rozsáhlejších záběrů přímo z hraní.

Pokud jde o to, kdy se dostaví samotná hra, tak Dragon Age: The Veilguard vyjde letos na podzim ve verzi pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.