Včerejší odhalení Life is Strange: True Colors od studia Deck Nine proběhlo ve velkém stylu, na pozadí akce Square Enix Presents jsme se však dočkali ještě přiblížení obsahu jednotlivých edic hry. Jak už je v dnešní době zvykem, jedna verze za 60 euro nestačí, a tak bude nový přírůstek do série Life is Strange k dispozici i v Deluxe a Ultimate edici. Tomuto faktu věnujeme samostatný prostor zejména proto, že obě dražší edice hry nabídnou extra příběh.

Konkrétně se jedná o bonusový příběh s názvem Wavelengths, v němž si zahrajeme za Steph. Tu můžete znát už z Life is Strange: Before the Storm (stačí si vzpomenout na možnost zahrát si pod jejím vedením stolní hru na způsob Dungeons & Dragons), přičemž bude hrát výraznou roli i v True Colors. V nové hře se totiž v roli Alex Chen budeme moci se Steph spřátelit a dokonce navázat romantický vztah. Wavelengths se každopádně odehrává rok před událostmi Life is Strange: True Colors, přesněji řečeno rok předtím, než se Alex objeví ve městečku Haven Springs. Mimochodem, dle základních informací o hře bude možné Haven Springs procházet zcela volně, navštěvovat místní obchody a hledat různá tajemství.

V bonusovém příběhu však navštívíme obchod Rocky Mountain Record Traders a rádio KRCT. Není to přitom poprvé, co došlo k rozhodnutí nabídnout v dražší edici hry ze série Life is Strange nějaký ten příběh navíc. Už v Deluxe edici Before the Storm bylo možné nalézt bonusovou epizodu Farewell, přičemž tento krok se ve své době dočkal dost smíšených reakcí. Epizoda se totiž zaměřovala na důležitý moment z dětství Max a Chloe, hlavních hrdinek prvního Life is Strange, a tak měli sice hráči na jednu stranu k dispozici více materiálů ze života oblíbených postav, ale na druhou stranu nebylo zrovna v pořádku nabízet tak důležitý obsah jen v rámci dražší edice hry. Ve Square Enix se ale zjevně nepoučili a zkouší stejný trik znovu. Tvůrci však zdůrazňují, že tentokrát půjde o samostatný příběh.

Obě dražší edice True Colors obsáhnou také Life is Strange Hero Outfit Pack, balík čtyř obleků inspirovaných ostatními hrdiny ze série Life is Strange, mezi něž patří Max, Chloe, Sean a Daniel. V každé kapitole hry bude mít Alex k dispozici vždy jeden z těchto obleků, což naznačuje, že bude příběh hry rozdělen na čtyři epizody, byť tentokrát vyjdou všechny naráz jakožto další připomínka skutečnosti, že éra epizodických titulů skončila. Za předobjednávku libovolné edice hry pak každý dostane ještě Alex Outfit Pack, který nabídne další čtyři obleky, opět jeden do každé kapitoly. Celkově má být v Life is Strange: True Colors k dispozici až 24 sad oblečení, aby si každý mohl přizpůsobit Alex dle svého. Alex Outfit Pack bude navíc možné zakoupit i po vydání hry, stejně jako upgrade na Deluxe edici.

Přečtěte si také: Square Enix představili nové Life is Strange, Outriders i Forspoken

V případě, že si zakoupíte nejdražší Ultimate Edition, dostanete také přístup k včera odhalené kolekci Life is Strange: Remastered Collection, obsahující hry Life is Strange Remastered a Life is Strange: Before the Storm Remastered. A aby těch obleků, bonusů a předobjednávek nebylo málo, i za předobjednávku samotného remasteru dostanete oblek navíc. Konkrétně půjde o sadu Zombie Crypt, kterou může nosit Chloe v Before the Storm Remastered. Původní hra koneckonců výběr oblečení nenabízí a remaster na tom zjevně nic nezmění. Místo toho slibuje lepší animace a vizuální ztvárnění postav či prostředí, vylepšení nasvětlení a herního enginu nebo přítomnost bonusové epizody Farewell a balíčku Chloe Outfits z Deluxe edice Life is Strange: Before the Storm. Vývojáři lákají dokonce i na aktualizované a vyladěné puzzly.

Life is Strange: True Colors vychází 10. září/septembra na PC (Steam), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S a Stadii. Na stejné platformy míří také Life is Strange Remastered a Life is Strange: Before the Storm Remastered, v jejich případě je ale zatím jako datum vydání uváděn pouze podzim 2021.