Vydání first-person střílečky Doom Eternal je doslova za rohem. Pokračování extrémně úspěšného a oblíbeného dílu z roku 2016 je skoro tady a jedna z věcí, mimo samotné hry, na kterou se kdekdo těší, je soundtrack od skladatele Micka Gordona. Ten se díky svojí prací na minulém díle tak trochu proslavil a podle všeho to vypadá, že tu nabušenou metalovou řezničinu přinese v pekelné kvalitě i tentokrát.

Bohužel je tu ale smutná zpráva pro ty největší nadšence, audiofily a budoucí vlastníky sběratelské verze hry. Bezeztrátová a vysoce kvalitní digitální verze soundtracku Doom Eternal přijde až někdy později, v zatím blíže neurčený den, nikoli s vydáním samotné hry.

Bethesda neprozradila, co za zpožděním stojí, ale skrze svůj web ujišťuje, že se snaží, aby bylo vydání co nejdříve. Zároveň také dodává, že se tenhle odklad netýká hry samotné, zbytku sběratelské edice ani digitální kopie soundtracku předchozího dílu. Přičemž nabádá, že pokud byste v důsledku tohoto oznámení chtěli objednávku sběratelské edice zrušit, učiňte tak přes vašeho prodejce a v nejhorším případě, pokud to není možné, to vyřešili pomocí zákaznické podpory.

Situace je to poněkud zvláštní a nešťastná, ale jak jsme se mohli přesvědčit už před necelými čtyřmi lety, čekání se určitě vyplatí. A vlastně, proč si to čekání na 20. 3., kdy hra vychází, trochu tematicky nezkrátit...