Pokud si občas rádi odpočinete od velkých AAA titulů a pustíte se do menších záležitostí v podobě indie her, tak jste dorazili na správné místo. Včera proběhla prezentace od Nintenda s názvem Indie World Showcase, při které jsme se dočkali čtvrt hodinky napěchované zajímavými indie tituly.

ROGUE-LIKE KLASIKA SPELUNKY DORAZÍ NA SWITCH 

První díl série je už 12 let starý, ale od svého vydání se na Nintendo nedostal, tedy až do dneška. Spelunky se totiž spojí se svým pokračováním Spelunky 2 a v létě příštího roku dorazí na Nintendo Switch. Jakmile se tak stane, můžete se těšit na spoustu skvělých zážitků v této rogue-like klasice.

Navíc jestli neradi hrajete sami a radši se pouštíte do nebezpečí se svými přáteli, tak to vůbec nevadí, jelikož Spelunky si úplně v pohodě zahrajete jak v lokálním co-opu, tak i v online multiplayeru.

AMAZONSKÝ PRALES, HOROROVKA OD ČESKÉHO STUDIA  A CYBERPUNK TAK TROCHU JINAK 

Indie World Showcase přišel se zajímavými kousky. Mezi ně jistě patří hack and slash hra z prostředí amazonského pralesa, která vystupuje pod názvem Touche. Ta vás nechá vstoupit do krásného ručně malovaného světa, ve kterém se zmocníte role jedné z pěti možných postav a vydáte se na svoji cestu. Každá z nich má k dispozici jiný set schopností. Hra také nabídne lokální kooperaci a na Nintendo Switch dorazí již v březnu/marci 2021.

Součástí prezentace bylo i jedno z našich tuzemských studií, přesněji Amanita Design, které můžete znát díky hrám jako je Samorost nebo Creaks. Tentokrát si pro nás vývojáři připravili hru s názvem Happy Game, která vypráví příběh malého chlapce, jenž se ocitne v noční můře. My jakožto hráči mu pomůžeme řešit různé hádanky a pokusíme se s ním vyřešit záhadu skrývající se za všudypřítomnými smajlíky. To všechno nás čeká na jaře 2021.

Jestli jste milovníky retro her, nebo spíše titulů, které si berou inspiraci ze starších počinů, tak v tom případě by vám neměl uniknout následující titul s názvem Cyber-Shadow, který vyjde na Nintendo Switch 26. ledna/januára 2021. Hra se odehrává v apokalyptickém kyberpunkovém světě, který je celý v pixelové grafice. Střetnete se zde se syntetickou armádou zlého vědce, k jehož poražení využijete svou věrnou katanu a ninjutsu.

BLESKOVÉ SHRNUTÍ ZBYTKU PREZENTACE 

Máte rádi kočky? Pokud je vaše odpověď ano, tak se můžete těšit dokonce na dvě hry. Jedna nese název Fisti-Fluffs a pustíte se v ní do kočičích zápasů, zatímco ve druhé se stanete majitelem kavárny, kterou postupně budete plnit svými chlupatými miláčky. Ta nese název Calico a na rozdíl od Fisti-Fluffs, které vyjdou začátkem roku 2021, si ji můžete pořídit již dnes.

Počínaje tímto dnem se můžete rozhádat se svými přáteli u hraní Among Us už i na konzoli Nintendo Switch. Mimo jiné 23. prosince/decembra dorazí na Nintedno Switch pokračování náročné plošinovky Super Meat Boy, tentokrát s podtitulem Forever.

Přečtěte si také: Prioritou u Cyberpunku 2077 byl počítač a konzole nové generace

Včera také vyšla logická hra Grindstone, která nabídne spletité hádanky spojené s mečovými souboji. Na své si také přijdou příznivci party her, jelikož na Switch dorazí začátkem roku 2021 Very Very Valet, což je titul, ve kterém se až se čtyřmi spoluhráči pustíte do rozvozu všemožných aut.

Záchrana malebného ostrova na váš čeká na jaře příštího roku ve hře Alba: A Wildlife Adventure a na řešení záhady na vesmírné lodi zase dojde v interaktivní novele Gnosia, která dorazí začátkem příštího roku.