Sony včera pozvala hráče na nové State of Play, ale současně varovala, že prezentace se nebude týkat dalšího God of War, Horizon Forbidden West nebo nové generace PlayStation VR. Místo toho nás zítra večer (ve 23:00 našeho času) čeká devítiminutový pohled do zvráceného světa akce Deathloop a nové informace o řadě nezávislých her a titulů jiných vydavatelů. Ty nebyly blíže specifikovány. Spekuluje se o Grand Theft Auto 5 pro PS5.

Mnozí fanoušci byli touto informací zklamáni. Insideři už několik týdnů lákají na první gameplay záběry z nového God of War. O nich je přesvědčen také QuimSix, jenž minulý měsíc potvrdil nové State of Play na 8. 7.

Přečtěte si také: Srovnání San Franciska a prostředí z Horizon Forbidden West

K další prezentaci by mělo dojít ještě v průběhu léta, pravděpodobně v srpnu, a vidět bychom měli první gameplay trailer na God of War Ragnarok a řeč by měla být o Horizon Forbidden West, konkrétně má být oznámeno datum vydání dalšího dobrodružství Aloy v post-apokalyptickém světě - s největší pravděpodobností hra vyjde letos na podzim.

Gameplay trailer s českými titulky

Informace od QuimSixe jdou ruku v ruce s prohlášením Sony. „V létě sledujte, co se děje, brzy pro vás budeme mít další aktualizace,“ napsal zástupce společnosti na PlayStation Blogu. Z toho lze vyvodit, že nás v létě čeká několik prezentací. Ani jedna pravděpodobně nebude ve formátu E3, ale dohromady by mohly takovou show vytvořit. Tak uvidíme.

God of War s přezdívkou Ragnarok bylo nedávno odloženo na rok 2022 a vyjde nejen na PlayStation 5, ale také na PlayStation 4. Ve stejném roce a na stejné platformy dorazí i Gran Turismo 7.