Společnosti Sony Interactive Entertainment a RTS oznámily akvizici největšího turnaje v bojových hrách na světě, Evolution Championship Series (lidově známé jako Evo). Spoluzakladatelé Evo zůstanou v projektu zapojeni jako klíčoví poradci. Kladou si za cíl zlepšovat kvalitu turnajů a nadále podporovat růst kompetitivní scény na všech platformách.

Bojové hry jsou důležitou součástí dědictví PlayStationu a naší komunity od samotného začátku. Byli jsme nadšeni, že jsme v uplynulých letech mohli s Evo spolupracovat,“ prohlásil Steven Roberts, viceprezident Sony pro globální kompetitivní hry. „Tato společná akvizice s RTS představuje novou kapitolu spolupráce se spoluzakladateli Evo a jejich vášnivou komunitou fanoušků bojových her,“ dodal.

Turnaj vznikl v roce 1996 jako Battle by the Bay a v roce 2002 se proměnil v Evo. Je považován za nejprestižnější soutěž v bojových hrách na planetě. Každý rok do Las Vegas láká tisíce hráčů. V loňském roce kvůli pandemii covidu-19 se turnaj nemohl uskutečnit a náhrada v podobě Evo Online byla ukončena poté, co byl spoluzakladatel a bývalý generální ředitel Joey „Mr. Wizard“ Cuellar obviněn ze sexuálního zneužívání.

V souvislosti s akvizicí byl oznámen nový ročník Evo Online. Turnaj se bude konat od 6. do 8. a od 13. do 15. 8. letošního roku. Hráči budou soutěžit ve hrách Tekken 7, Street Fighter V: Champion Edition, Mortal Kombat 11 Ultimate a Guilty Gear Strive. Kvalifikace budou vysílány živě. Další podrobnosti se dozvíme v příštích týdnech.

Informace o částce za akvizici chybí, stejně tak detaily o rozdělení turnaje Evo mezi SIE a RTS.

V předešlých letech s Evo spolupracovalo Nintendo. To přes IGN.com vzkázalo, že si spolupráci s fanoušky na turnajích Evo užilo a přeje organizátorům to nejlepší s jejich novými plány. Nintendo hodlá být nadále do soutěže zapojeno, zmínilo online a offline turnaje v Super Smash Bros.