Jako bumerang se o víkendu vrátila spekulace z loňského roku, že Sony chce koupit autory Zaklínače a Cyberpunku 2077. V té době se mluvilo i o námluvách s francouzským Ubisoftem.

S nejnovějšími spekulaci přišel Liz, jeden z nejznámějších insiderů spojených s Destiny (Sony vlastní tvůrce, studio Bungie). Uvedl, že PlayStation plánuje koupit CD Projekt RED a ve vývoji je Days Gone 2.

Obvykle podobné fámy představitelé společností nekomentují. Tentokrát je tomu ale jinak. Proti spekulacím vystoupila Ola Sondej z PR oddělení polského studia a vzkázala, že v současné době se Sony o akvizici nejednají.

Abychom nevěřili všemu, co se na internetu napíše, radí Radek Grabowski, globální šéf PR CD Projektu RED. Naopak YouTuber LastKnownMeal připomíná, že tato fáma od vydání Cyberpunku 2077 koluje už podesáté. Dle něj je akvizice možná, ale teď se nic takového neděje.

Po problémech s Cyberpunkem 2077 je CD Projekt RED nadále nezávislým studiem a dle všeho tak hodlá zůstat. Už za měsíc se máme detailně seznámíte s prvním a současně posledním příběhovým rozšířením Cyberpunku 2077(jmenuje se Phantom Liberty). Ve společnosti pracují také na pokračování Cyberpunku 2077, nové zaklínačské sáze,remaku prvního Zaklínače, na spin-offu Zaklínače a na tajemné nové značce, které přezdívá projekt Hadar.

Co se Days Gone 2 týče, tak vývoj je možný, i když méně pravděpodobný s ohledem na to, že Sony původní druhý díl motorkářské postapokalyptické akce zrušila a ze studia Bend odešli hlavní tvůrci. Místo Days Gone 2 v Bend připravují novou značku, která zahrnuje multiplayer a staví na systémech otevřeného světa Days Gone.

Když jsme u Days Gone 2, tak Jeff Ross (vedl vývoj původního Days Gone) v návaznosti na slabou PlayStation Showcase uvedl, že kdyby se drželi svých plánů, tak by Days Gone 2 bylo už měsíc venku. Dle něj více než 90 lidí z původního týmu odešlo ze studia.