Je znepokojivé, že se po dvou letech zopakovala podobná situace. V roce 2020 téměř dva měsíce před vydáním očekávaného The Last of Us Part 2 na internet unikly příběhové spoilery, které s největší pravděpodobností poškodily prodeje hry.

Teď se to samé děje u The Last of Us Part 1. U remaku prvního dílu postapokalyptického příběhu Joela a Ellie z pohledu spoilerů nejde o závažný únik, pro vývojáře z Naughty Dog je ale frustrující a představuje potenciální bezpečnostní problém pro celou Sony.

Vypadá to, že problém u Sony je mnohem větší, netýká se pouze Naughty Dog, ale může se týkat celé divize PlayStation Studios. Insider Nick Baker naznačil možný únik u očekávaného listopadového God of War: Ragnarök.

„Možná se mi někdy dostane do rukou nějaký materiál od rozzlobeného Řeka, který se vrtá v severské mytologii, nevím,“ řekl Baker.

Bakerova slova potvrzuje i moderátor kanálu GamingLeaksandRumours na Redditu. Jemu mělo být naznačeno, že úniky her od Sony nepocházejí z jednoho zdroje, ale z řady zdrojů. I dle něj může být další obětí pokračování severského dobrodružství Krata a Atrea. To by bylo opět velmi nepříjemné, protože by se na internetu předčasně mohly objevit příběhové spoilery a poškodit další očekávanou PlayStation exkluzivitu.

Pokud je tohle pravda, a úniky skutečně hrozí od více zdrojů, tak Sony má velký bezpečnostní problém, který nebude snadné vyřešit. Přitom na vyřešení má málo času, God of War: Ragnarök vyjde 9. 11. letošního roku s českými titulky na PlayStation 5 a PlayStation 4.