Čekání je u konce. Studio InnerSloth po sérii náznaků a lákání, že pracuje na řadě nových funkcí, vydalo největší aktualizaci, kterou doposud sociálně dedukční hra Among Us obdržela. Update má za cíl zamést s nudou, a proto jsou jeho součástí čtyři nové role.

Základní formát hry s „bojem“ Crewmatů proti Impostorům je rozšířen. Nyní se můžete vžít do role Scientist. Jako člen posádky dokáže zkontrolovat životní funkce všech ostatních a dát jim vědět, jestli někdo zemřel, aniž by musel tělo fyzicky objevit. V současné době není jasné, zda může na dálku svolávat nouzové schůzky. Další novou rolí člena posádky je Engineer, který může používat ventilaci k přesunu z jednoho místa na druhé. To bylo dříve doménou pouze podvodníků.

Když jsme u Impostorů, tak jejich řady zase rozšiřuje Shapeshifter. Ten se může „převlékat“ za členy posádky a zmást tím ostatní. Myslí se i na obranu. S ní přichází Guardian Angel, respektive přichází se štítem pro ochranu členů posádky před jistou smrtí.

Stejně jako vše ostatní v Among Us, tak i nové role lze v nastavení dále upravovat a měnit jejich schopnosti, aby vše odráželo to, jak chcete hrát. Už dnes je ale jisté, že nové role přinášejí do hry nové možnosti a bortí stereotyp.

Aktualizace přidává ještě achievementy a desítky kosmetických předmětů všeho druhu.