The Elder Scrolls V: Skyrim se zapsalo do videoherní historie. Akční RPG z roku 2011 se dostalo mezi 10 nejprodávanějších her všech dob. S překonáním hranice 60 milionů kusů je Skyrim sedmé, hned za Mario Kart 8 Deluxe. Motokárové závody od Nintenda mají prodáno 62 milionů kopií.

Todd Howard, šéf vývoje Skyrimu a nadcházejícího Starfieldu, se v rozhovoru s IGN pochlubil, že i 12 let po vydání Skyrim lidé stále hrají. Jde o jedno z nejoblíbenějších RPG.

Připomeňme, že v roce 2016 překonal Skyrim hranici 30 milionů prodaných kopií. Za tři roky tak zvládl dalších 30 milionů a překonal rovněž Super Mario Bros (58 milionů kopií) a Red Dead Redemption 2 (53 milionů kopií). Na prvních pěti místech žebříčku jsou Minecraft (238 milionů), Grand Theft Auto V (180 milionů), Tetris v rámci EA (100 milionů), Wii Sports (82,9 milionu) a PUBG (75 milionů).

V Bethesdě všichni doufají, že jejich novým hitem bude Starfield. Vesmírné dobrodružství vyjde 6. 9. 2023 na PC a Xbox Series X/S. Bude v Game Passu.

A co The Elder Scrolls VI? O něm zatím Bethesda nemluví. Jen ho Bethesda před lety potvrdila, ale hned upozornila, že prvně se soustředí na Starfield.