Příznivci série Skate musejí být ještě trpěliví. Příchod nové kapitoly máme očekávat až v průběhu roku 2025. Hra bude spuštěna v předběžném přístupu. Na podzim tohoto roku proběhnou testy konzolových verzí. Ty následují po pre-alfa testech na počítačích. Kromě toho jsou ve vývoji také mobilní verze.

Podrobnosti o early access fází slibuje EA zveřejnit v následujících měsících. Víme, že Skate. (ano, v názvu je tečka) bude free-to-play a zavede hráče do světa s vylepšeným systémem triků Flick-It a více možnostmi pro přizpůsobení. Během testů bylo potvrzeno město San Vansterdam, ve kterém se budete setkávat se svými přáteli a dalšími hráči.

EA bere Skate. jako restart série, která naposledy vyšla před 15 lety. Kvůli návratu Skate založila ve Vancouveru studio Full Circle. To slibuje žádné pay to win (zaplať a vyhraj), žádné části mapy uzamčené za platbu, žádné placené loot boxy a žádné placené herní výhody. Mikrotransakce budou pouze na kosmetické položky.

Když jsme u skateboardingu, tak Tony Hawk prozradil, že Activision u příležitosti 25. výročí Tony Hawk's Pro Skater chystá něco speciálního. Fanoušci z toho mají být opravdu šťastní.

Naposledy vyšel remake prvního a druhého dílu Pro Skater, kolekci v roce 2020 připravilo studio Vicarious Visions. Pak mělo pracovat i na remaku trojky a čtyřky, ale projekt byl zrušen a tým pohlcen Blizzardem.