Po zhlédnutí nových gameplay záběrů bude čekání na začátek února pro milovníky bojových umění ještě těžší. K bojovce Sifu se dostali zahraniční redaktoři a přinášejí nám ukázky z úrovně nazvané The Club, kde se hlavní hrdina musí postavit nepřátelům v nočním klubu (čti: vymlátit duši prakticky z každého zločince, kterého potká).

Podle dojmů mají souboje podobnou strukturu jako ve hrách ze série Batman: Arkham a Sleeping Dogs. Už po několika okamžicích, kdy provedete několik přesných úderů, kopů nebo komb s dokonale načasovaným blokem, ale pocítíte, že Sifu nabízí neuvěřitelnou autentičnost kung-fu, která nemá obdoby.

Souboje jsou popisovány jako obtížné; nepřátelé se nechovají tak bezmyšlenkovitě jako v mnoha hrách, které nabízejí model jeden proti mnoha. Nepřátelé útočí, aniž by signalizovali svůj úmysl zaútočit, a hráč musí být vždy připraven. Navíc odrážení útoků musí být provedeno v pravou chvíli, jinak se zraníte.

S bojem úzce souvisí již dříve představený systém stárnutí. Po každé smrti se hrdina znovu narodí na stejném místě, ale zestárne o počet let odpovídající násobku jeho smrti. Sifu se řídí zásadou, že v moudrosti je síla, a protože moudrost přichází s věkem, čím více let má náš hrdina, tím silnější údery rozdává. Body dovedností lze také utratit po každé smrti. Mějte však na paměti, že po překročení určitého věku hlavní hrdina jednoduše zemře stářím a s každou dekádou se jeho ukazatel zdraví mírně sníží.

Sifu také klade důraz na příběh. Ten se zaměřuje na mladého studenta kung-fu, jenž se vydává na cestu pomsty a pátrá po vrazích své rodiny. Jeden proti všem, nemá žádné spojence a nespočet nepřátel. Musí se spolehnout na své jedinečné schopnosti kung-fu a také na tajemný přívěsek, aby zvítězil a zachoval odkaz své rodiny.

Pátrání po nepřátelích vás zavede do skrytých zákoutí města, od gangy prolezlých předměstí až po chladné chodby korporátních věží. Za každou chybu zaplatíte časem. Při boji se vyplatí využívat prostředí ve svůj prospěch, dle tvůrců jde o klíč k vašemu přežití. Můžete házet předměty, používat provizorní zbraně, okna a římsy.

Sifu vyjde 8. 2. 2022 na PC přes Epic Games Store, PlayStation 5 a PlayStation 4. Fyzické verze budou dostupné až během jara.