Sherlock Holmes The Awakened na přelomu února a března nevyjde. Ukrajinské studio Frogwares je nuceno detektivní hororovou akci odložit kvůli dopadům probíhající války na Ukrajině.

Vývoj komplikují raketové útoky na Ukrajině a neustálé výpadky proudu. Tvůrci potřebuji několik týdnů navíc. Hru teď chtějí vydat na přelomu března a dubna letošního roku.

„Usilovně jsme se snažili stihnout plánované okno vydání, ale neustálé přerušování dodávek elektřiny, a navíc časté raketové útoky od října znamenaly, že jsme museli téměř každý měsíc plánovat a měnit časový harmonogram,“ uvádí Sergiy Oganesyan, šéf Frogwares.

Nyní jsou ve fázi, kdy je hra obsahově kompletní. Zbývá finální kontrola kvality a leštění. Přesné datum vydání hodlají oznámit až budou vědět, že ho skutečně stihnou. Titul dorazí na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Všude budou dostupné české titulky.

Součástí videa s oznámením odkladu jsou záběry z Ukrajiny, studia i Switch verze hry.

Klíčové vlastnosti hry:

  • Ponořte se do mýtu Cthulhu v podobě, v jaké si jej představoval sám H. P. Lovecraft. Postavte se čelem tajemným hrůzám sahajícím daleko za hranice lidského chápání.
  • Hledejte odpovědi na otázky postrádající sebemenší racionální výklad a bojujte se šílenstvím pronikajícím do vás samotných.
  • Hledejte stopy, které vás provedou slavnou Baker Street v Londýně, hrůzostrašnou psychiatrickou léčebnou ve Švýcarsku či nebezpečnými mokřady v Louisianě.
  • Reinkarnace hry z roku 2008: The Awakened, od základu přepracovaná v Enreal enginu, je vyzbrojená moderní grafikou a animacemi, rozšířeným příběhem, mnoha vedlejšími úkoly a novými herními prvky, včetně unikátního interaktivního systému příčetnosti.