Oznámení Sherlock Holmes: Chapter One - prequelu k celému příběhu a životu tohoto slavného detektiva - přišlo už před několika měsíci. O hře jsme během té doby slyšeli jen máloco a viděli z ní ještě méně. Abychom na ni ovšem nezapomněli, vývojáři vydali nový trailer a několik nových informací, které nám zase pomohou si o tomto projektu udělat jasnější obrázek.

Díky tiskové zprávě jsme se dozvěděli, že hra cílí na zhruba 15 hodin herní doby v případě hlavního příběhu. Pokud se rozhodnete dělat i řadu vedlejších případů, které hra nabízí, měli bychom počítat se zhruba 30 až 40 hodinami, a to napříč pěti hlavními případy a „více než 30 vedlejšími questy různorodé velikosti a komplexnosti, každý nabízející vlastní morální volby.

„V každém hlavním questu budete mít několik podezřelých, a to, jestli najdete skutečného pachatele, záleží na tom, jak dobrý detektiv jste,“ začala Antonina Malnykova z Frogwares.

Můžete vydedukovat vaše stopy různými způsoby, a to může vést k odlišným teoriím. Některé tyto teorie jsou snazší a praktičtější, ale to neznamená, že správné. Jakmile najdete vašeho pachatele - ať už jde o správnou, nebo špatnou osobu - budete moci zvolit jejich osud. Spravedlnost je na ostrově (kde se hra odehrává, pozn. redakce) pokřivená a naším úkolem je se vyhnout černobílé morálce, takže je možné, že se rozhodnete podpořit viníka.

Z dalších informací jsme se také dozvěděli, že souboj bude ve hře velmi omezený. Nebudete moci vyjít na ulici a střílet po komkoliv chcete, ale budou momenty, kdy k tomu dojít může. A to, jestli se rozhodnete střílet nebo najít jiné řešení, bude mít vliv na vyvíjející se případ i příběh, stejně tak jako váš vztah s vaším kolegou Jonem (neplést s Johnem Watsonem).

Chybět nebude ani jistý prvek upravitelnosti; vaše sídlo na ostrově budete moci vizuálně vylepšovat a pro Sherlocka si budete moci kupovat nebo nacházet nové obleky. Některé budou jenom kosmetické, jiné mohou změnit, jak na vás určitá skupina lidí kouká.

V neposlední řadě nechyběla ani informace, že se pořádného pohledu na hru dočkáme už na přelomu tohoto roku. Tedy někdy mezi prosincem/decembrom a lednem/junárom. Po vydání hry nemá chybět ani další podpora s dodatečným obsahem.

Vydání je aktuálně naplánované na příští rok pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X. Ve hře budou české titulky.