Už 16. listopadu nás pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S čeká vydání Sherlock Holmes Chapter One. Zatím poslední hry se Sherlockem Holmes od vývojářů z Frogwares, kteří nám v posledních letech slavného detektiva přinesli hned několikrát.

Už nějakou dobu se ale ví, že nejnovější díl na to půjde trochu jinak a nabídne otevřený svět, který vám dá volnou ruku v tom, jak postoupit. Nedávný trailer nám ukázal agresivního Sherlocka a soubojový systém hry.

Nejnovější trailer dělá přesný opak a ukazuje nám metodického detektiva, který využívá svou brilantní mysl a všechny triky, které má v rukávu. Kromě hledání důkazů, které můžete minout, a výběru správných dialogových možností, ale budete muset dávat pozor a myslet i na další věci. Někteří obyvatelé ostrova Cordona s vámi nebudou mluvit, pokud nebudete mít správné přestrojení a například budete muset analyzovat dav kolem vás, abyste zjistili, které oblečení je to správné. S některými důkazy budete muset přijít ke správným lidem.

Z populárního dílu Crimes & Punishments (který mimochodem získáte s předobjednávkou zdarma) se také vrací fungování „myšlenkového paláce“, kdy skládáte důkazy dohromady a snažíte se je interpretovat, ačkoli můžete udělat chybu a obvinit někoho nevinného, a také možnosti morální volby. Kohokoliv obviníte můžete nechat jít, nebo ho přivést ke spravedlnosti. Žádná volba neskončí prohrou.

Sherlock Holmes Chapter One vychází 16. 11. pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Na PlayStation 4 a Xbox One vyjde později.