Od vydání detektivky Sherlock Holmes Chapter One nás dělí přibližně měsíc a půl a vývojáři nás postupně zásobují novými trailery a informacemi. Naposledy to bylo dva týdny zpátky s oznámením samotného data vydání.

Nyní se můžeme podívat na souboje, které hra nabídne. Jak už je totiž delší dobu známo, zatím poslední herní dobrodružství Sherlocka Holmese (které je samozřejmě příběhově to úplně první) dělá spoustu věcí jinak. Již dříve se autoři nechali slyšet, že se kromě arogantnějšího a nezkušeného Sherlocka dočkáme například otevřeného světa, úplně nového prostředí (středozemní ostrov Cordona místo typického Londýnu) a většího důrazu na vaše vlastní schopnosti vyšetřování, včetně nutnosti měnit obleky a dávat si tzv. dvě a dvě dohromady na vlastní pěst.

Velkou změnou jsou ale právě souboje. Již dřívější díly od Frogwares nabízely akčnější části, ale většinou šlo o velmi kontrolované a lineární akční pasáže. Sherlock Holmes Chapter One jde o kus dál a samotné souboje a přestřelky jsou mnohem komplexnější. Budete moci uskakovat a vyhýbat se nepřátelské střelbě, schovávat se za překážky, využívat prostředí k zmatení nepřátel, používat nějaké nástroje po ruce nebo postupně odstřelit části jejich brnění, abyste je mohli konečně srazit k zemi.

Vývojáři nicméně nechtějí hráče omezovat, a tak je možnost si tyto souboje zjednodušit, případně je rovnou vypnout/přeskočit, nebo si je „ulehčit“ tím, že místo kanonických nesmrtících knockoutů budete všechny na férovku odstřelovat.

Kromě příběhových přestřelek pak můžete různě po světě hry najít tzv. Bandit Lair, které nabízí své vlastní specifické a náročnější výzvy a souboje, za které dostanete podle vašeho výkonu peníze. Ty pak můžete využít ke koupení nových obleků nebo k renovaci vašeho rodinného sídla.

Sherlock Holmes Chapter One vychází 16. 10. na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Verze na PlayStation 4 a Xbox One se o několik týdnů zpozdí. Ve hře by měly být české titulky, uvádí je Steam.