Novinka od autorů Alien Isolation a série Total War nedostane šanci. Společnost Sega totiž Hyenas zrušila, kooperativní střílečka přitom byla ve vývoji v Creative Assembly několik let a několik měsíců se testovala.

Rozhodnutí Segy pravděpodobně ovlivnily názory hráčů a novinářů. Ti v Hyenas neviděli velký hit. Navíc společnost nedosahuje očekávaných výsledků a rozhodla se provést strukturální změny s cílem zvýšit efektivitu, zejména u své evropské divize. Tohle šetření odnesla akce Hyenas společně s několika neoznámenými tituly, které byly ve vývoji. I ty jsou zrušeny. Bohužel o nich více nevíme.

„V reakci na nižší ziskovost evropského regionu jsme přezkoumali portfolio titulů v jednotlivých vývojářských týmech v Evropě a v důsledku toho zrušíme Hyenas a několik neoznámených projektů ve vývoji. V souladu s tím provedeme odpis rozpracovaných titulů ve vývoji,“ uvedla Sega.

Sega má v Evropě mimo jiné Amplitude Studios (Humankind, Endless Dungeon), Sports Interactive (Football Manager), Hardlight (Sonic Racing, Two Point Hospital), Two Point Studios (Two Point Hospital, Two Point Campus) nebo Rovio Entertainment (Angry Birds).

Hyenas byla hrdinská střílečka, ve které hráči měli za úkol dát dohromady tříčlenný tým a ukrást cenné zboží. Tím zbožím byla neocenitelná popkulturní kořist miliardářů z Marsu. Dokonce i soška Sonica. Akce se měla odehrávat na rozsáhlých tematických lodích Plunderships. Ty se vrací ze Země na Mars napěchované zbožím, které už jen čeká, až ho váš tým ukradne. Vaším cílem mělo být najít a prolomit zabezpečené trezory a před útěkem si nakrást dostatek zboží. V cestě vám měli stát jak soupeřící hráči, tak „MURF“ – bezpečnostní složky, které vzácný náklad chrání do posledního dechu.

Rychlý a zběsilý souboj zpestřovaly jedinečné zbraně a schopnosti každé hyeny, stejně tak oblasti s nulovou gravitací a některé z nich mělo být možné zapínat a vypínat. Hra byla ve velkém prezentována v srpnu na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem a poté proběhla uzavřená beta.