Když to dělají jiní, proč bychom nemohli taky. Tohle si pravděpodobně řeklo vedení společnosti Sega, protože uvažuje, že se stanou dalším vydavatelem prodávající hry za 70 dolarů/eur.

„Na světovém trhu se AAA hry pro konzole prodávají za 59,99 dolarů již mnoho let, ale v posledním roce se objevily tituly prodávané za 70 dolarů,“ uvědomují si hlavní představitelé Segy, generální ředitel Haruki Satomi a finanční ředitel Koichi Fukazawa.

Ti také avizují, že by rádi přehodnotili cenu u některých titulů, které podle jejich názoru odpovídají zvýšení cen, a zároveň budou sledovat podmínky na trhu. Nám z toho vyplývá jediné. Sega zdraží nákladnější/větší tituly a ty menší nechá za původní cenu.

Poslední velkou hrou od Segy byl Sonic Frontiers, vyšel v listopadu 2022 za 60 dolarů/eur pro všechny platformy a ke konci března 2023 se prodalo více než 3,2 milionu kusů. V nadcházejících měsících Sega vydá Sonic Origins Plus, Etrian Odyssey Origins Collection a Samba de Amigo: Party Central.

Jako první své hry zdražila společnost Take-Two, v srpnu 2020 začala za 70 dolarů prodávat NBA 2K21. Pak se přidaly firmy Sony a Activision, potom Electronic Arts a Square Enix. Naposledy Microsoft a Nintendo; Redfall a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Mezitím první dražší hru plánuje také Ubisoftu, bude to pirátská akce Skull & Bones.