Aktualizace: John Gibson odstoupil z postu ředitele společnosti Tripwire poté, co veřejně podpořil protipotratový zákon v Texasu. Na jeho křeslo dočasně usedne spoluzakladatel a současný viceprezident Alan Wilson.

Tripwire v prohlášení uvedla, že Gibsonovy názory neodrážejí společnost jako celek a že jeho komentáře nerespektovaly hodnoty celého týmu, partnerů a velké části širší komunity.

„Komentáře, které John Gibson uvedl, jsou jeho vlastním názorem a neodrážejí názory společnosti Tripwire Interactive jako celku,“ napsal vydavatel Maneateru a Chivalry 2 v tiskové zprávě. „Jeho komentáře nerespektovaly hodnoty celého našeho týmu, našich partnerů a velké části naší širší komunity. Je nám to velmi líto a jsme jednotní v odhodlání přijmout rychlá opatření a podpořit pozitivnější prostředí.“

„S okamžitou platností John Gibson odstoupil z funkce generálního ředitele společnosti Tripwire Interactive. Funkci dočasného generálního ředitele převezme spoluzakladatel a současný viceprezident Alan Wilson. Alan působí ve společnosti od jejího založení v roce 2005 a aktivně vede obchodní i vývojové záležitosti.“

PŮVODNÍ ZPRÁVA

John Gibson, prezident Tripwire Interactive, je hrdý na to, že americký nejvyšší soud schválil nový protipotratový zákon v Texasu, který zakazuje potraty po šesti týdnech těhotenství a vybízí k nahlášení těch, co budou zákon obcházet (provádět nezákonné potraty).

První následky na sebe nenechaly dlouho čekat. Externí studio Shipwright, které poskytuje podporu pro všechny populární enginy, ukončilo po více než třech letech partnerství s Tripwire. Torn Banner Studios, které vytvořilo Chivalry 2, se od prohlášení distancovalo a vzkázalo, že věří v práva žen.

Reakce přicházejí také od hráčů. Někteří z nich nabádají k bojkotu her od Tripwire Interactive, zatímco jiní tvůrci her (například Cory Barlog a Cliff Bleszinski) nevěří vlastním očím. Kupříkladu tvůrce původní trilogie Gears of War se rozhodl přestat Gibsona na Twitteru sledovat.

Společnost Tripwire Interactive stojí za vývojem a vydáním různých her. Vytvořila kupříkladu série Red Orchestra, Killing Floor a Maneater, zatímco na trh uvedla Chivalry 2 či Zeno Clash.