Během léta minulého roku vyšlo první příběhové rozšíření pro Metro Exodus. Fanouškům post-apokalyptické akce nabídlo možnost zahrát si za plukovníka Khlebnikova a prožít s ním cestu podzemním městem Novosibirsk při hledání svého syna. Pokud netrpělivě čekáte na slibované druhé DLC, tak se brzy dočkáte.

Sam’s Story bylo slibováno na začátek letošního roku. Jak se zdá, studio 4A Games plní slib a plánuje dodatečný balíček vydat 11. února/februára. Alespoň toto datum odhalil obrázek na oficiálních stránkách hry, který lákal na plnohodnotné odhalení 30. ledna/januára. Nyní ale tento teaser na homepage Metra Exodus nenajdeme.

V Sam’s Story se vžijete do bot amerického hraničáře Sama, který by na stráži na velvyslanectví v Moskvě předtím, než dopadly bomby na hlavní město Ruska. Hráči, kteří Metro Exodus hráli, vědí, že se Sam touží vrátit do USA. Doufá, že jeho rodina přežila. Poté, co vyjde z tunelů metra, zjistí, že Moskva nebyla jediným městem, ve kterém po válce přežili lidé. Sam má novou naději. Rozhodne se opustit vlak Aurora a hledat cestu zpět do USA. Jeho touha ho zavede až do přístavního Vladivostoku. Tohle město zpustošila vlna tsunami a zanechala za sebou zničené průmyslové budovy a rozpadající se obytné čtvrti. Sam musí v tomto nebezpečném prostředí přežít. Pomůžete mu?

Zdá se, že v Sam’s Story na hráče čeká otevřenější prostředí, které budou prozkoumávat a hledat předměty, aby dokázali přežít.

Metro Exodus vyšlo před rokem pro PC, PlayStation 4 a Xbox One, s českými titulky.