Studio Skunkape si dnes už bezpečně spojujeme s remastery epizodických point-and-click adventur se Samem a Maxem v hlavní roli, které v minulosti vytvořila společnost Telltale Games. Na konci roku 2020 jsme se totiž právě díky vývojářům ze Skunkape dočkali remasteru první sezóny, která pod názvem Sam & Max Save the World vycházela v letech 2006 a 2007. Na konci minulého roku pak došlo na druhou řadu nazvanou Sam & Max Beyond Time and Space, s jejíž originální verzí jsme se pro změnu mohli setkat v letech 2007 a 2008.

Tvůrci se ale nikdy netajili tím, že by rádi remasterovali celou trilogii, takže jakmile fanoušci zdárně absolvovali hru Sam & Max Beyond Time and Space Remastered, mohli začít vyhlížet remaster závěrečné série Sam & Max: The Devil's Playhouse z roku 2010. Jenomže dlouho nebylo jasné, kdy a jestli vůbec na něj dojde.

Někteří doufali, že remaster dostaneme opět rok po uvedení předchozího projektu studia Skunkape. A to navzdory tomu, že The Devil's Playhouse se od předchozích dvou sezón mírně liší, a to hlavně v oblasti technické a vizuální stránky. Jenže to se nakonec nestalo, přičemž až nyní, na začátku nového roku, studio nastínilo své plány do budoucna.

Projekt Sam & Max: The Devil's Playhouse Remastered je skutečně ve vývoji a dočkáme se ho někdy během roku 2023. Víc informací bohužel vývojáři nezveřejnili, alespoň tu ale máme první upoutávku, která naznačuje, jak bude remaster série Sam & Max: The Devil's Playhouse vypadat. Autoři také lákají na střet s prastarým, hrozivým zlem, které čeká v nekonečné temnotě mimo hranice lidského chápání.

Bohužel v tuto chvíli nelze s jistotou říct ani to, na jaké platformy Sam & Max: The Devil's Playhouse Remastered vyjde. Remastery předchozích dvou sezón ale dříve či později vyšly ve verzi pro PC, Switch, Xbox One, Xbox Seriex X|S, PlayStation 4 a PlayStation 5, takže je dost pravděpodobné, že si na všech těchto platformách budeme moci zahrát i vylepšenou verzi The Devil's Playhouse.