Trilogie S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone, která obsahuje konzolové porty kultovních PC her S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat z let 2007, 2008 a 2009, vyšla ve verzi pro PlayStation a Xbox začátkem letošního března/marca. Koncem srpna/augusta pak byla v relativní tichosti oznámena i verze pro Switch, která se měla objevit na trhu někdy během listopadu/novembra. Nakonec se ale majitelé konzole od Nintenda budou moci vypravit do Zóny o něco dříve.

Ukrajinské studio GSC Game World nově oznámilo, že projekt S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone, pod nímž je podepsána také společnost Mataboo, vyjde ve verzi pro Switch už 31. října/októbra 2024. Tvůrci přitom lákají na klasickou výpravu napříč černobylskou Zónou, kterou si můžete díky možnostem Switche zahrát kdekoliv a kdykoliv.

K dispozici je i krátký trailer, jenž nabízí letmý sestřih záběrů ze všech tří titulů, které trilogie obsahuje. Na bližší informace o portu pro Switch si ale budeme muset ještě počkat. V tuto chvíli kupříkladu není jasné, jestli bude podobně jako verze pro ostatní konzole podporovat omezené možnosti moddingu prostřednictvím systému mod.io.

Připomínáme, že samotné studio GSC Game World připravuje také plnohodnotný druhý díl. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde 20. listopadu/novembra 2024 ve verzi pro PC (Steam, GOG.com, Epic Games Store) a Xbox Series X|S. Verze pro PlayStation 5 může vyjít později, ale dosud nebyla oznámena, zatímco port pro Switch je z důvodu náročnosti samotné hry i enginu Unreal 5 prakticky vyloučen. Třeba se ale jednoho dne dočkají majitelé očekávaného nástupce Switche, který má být výkonnější.