Ve středu se má dle spekulací uskutečnit nové State of Play, kde může Sony představit až dva další remastery. Kromě Horizon Zero Dawn Remastered, který zmínila už i ratingová agentura ESRB, má dojít na oživení motorkářské postapokalyptické balady Days Gone z roku 2019 od studia Bend.

Remaster Days Gone nejprve zmínil novinář Jeff Grubb a poté Jordan Middler z VGC. První jmenovaný mluvil o remasteru, který je méně vzrušující než Horizon Zero Dawn. Druhý připomenul naštvání kreativního ředitele Days Gone Johna Garvina, jenž byl rozhořčen, když hlavní hrdina Deacon St. jako robůtek dělal reklamu plošinovce Astro Bot. Teď mu z toho zřejmě praskne hlava.

Days Gone vyšlo v roce 2019 na PlayStation 4, ale kvůli problémům s optimalizací a chybám nebylo moc dobře přijato. Po různých slevách se mělo prodat více než 7 milionů kopií a v roce 2021 hra dorazila na PC.

Pokud Sony opravdu chystá remaster, mohlo by to znamenat, že má o Days Gone nadále zájem a v budoucnu bychom se mohli dočkat nového dílu. I když vedoucí vývojáři již v týmu nejsou a studio Bend chystá novou live service hru. Na druhou stranu hráčům se později Days Gone zalíbilo a mnozí volají po pokračování. Tady se hodí připomenout film Days Gone, co od roku 2022 vzniká.