Sony chystá další předělávku. Americký orgán pro Spojené státy americké a Kanadu potvrdil dříve spekulovaný Horizon Zero Dawn Remastered. První dobrodružství Aloy bylo věkově ohodnoceno pro PlayStation 5 a PC.

Hodnocení je dostupné na internetových stránkách ESRB. Hra obdržela doporučení T (Teen), které má také původní Horizon: Zero Dawn pro PS4 a PC kvůli krvi, odkazům na drogy, nevhodným slovům, mírným sexuálním motivům a násilí. Společnosti Sony a Guerrilla Games dosud remaster neoznámily.

Pokud nedošlo k chybě, lze brzy očekávat nejen oznámení Horizon Zero Dawn Remastered, ale také vydání. Hráči tak budou mít další důvod, proč této generaci konzolí budou stále více přezdívat jako generace remaků a remasterů.

Horizon Zero Dawn vyšlo v roce 2017 na PS4 a v roce 2020 na PC. Hra obdržela příběhové rozšíření The Frozen Wilds, které bylo součástí kompletní edice na PC.

„Horizon Zero Dawn je kvalitní, originální a hlavně chytré sci-fi, které vás bude bavit. Pokud jste milovníky RPG v otevřeném světě a máte rádi akci a taktiku – není moc nad čím přemýšlet. A pokud vlastníte PlayStation 4, tak je to prakticky nutnost. Horizon Zero Dawn je totiž, jak se tak říká, instantní klasikou,“ dozvíte se v naší recenzi.