Už za pár dní nás čeká premiéra filmu podle známé série looter shooterů Borderlands. Pokud byste ale radši nový příspěvek do série hráli, než sledovali v kině, snad má pro vás generální ředitel Gearboxu Randy Pitchford dobrou zprávu.

Nebyl jsem dokonalý ve skrývání věcí a toho, že pracujeme na něčem velkém. Jsem si jistý tím, že naši fanoušci budou velmi, velmi nadšeni s dalším videoherním projektem, až ho ohlásíme,“ vyjádřil se pro GamesRadar. Nezmiňuje ale, zda mluví o dalším díle ze série Borderlands. „Mohu vám říct, že nenecháme lidi dlouho čekat, než to oznámíme,“ doplňuje.

Borderlands 3, poslední střílečka ze série, vyšla v roce 2019, ale v roce 2022 se hráčům ještě dostalo spin-offu Tiny Tina's Wonderlands, který vycházel z fantasy DLC druhého dílu.

„Měli jsme větší úspěch s prvním Wonderlands než s prvním Borderlands, to je něco, na čem můžeme stavět,“ říká Pitchfrod. On a celý Gearbox jsou velkými milovníky fantasy. „Je rozumné očekávat více podobných věcí,“ láká.

S ohledem na dřívější pracovní inzeráty celá komunita očekává Borderlands 4. I když dle současných slov Pitchforda to můře být Tiny Tina's Wonderlands 2. Co byste raději vy?

Ačkoliv film ještě nehraje v kinech, už teď Pitchford mluví o potencionálním pokračování, které se zdá být skoro jisté. Podle něj by k oznámení dvojky mělo dojít do konce roku, možná dříve. „Mám ten největší a nejlepší tým, se kterým jsem kdy pracoval a děláme na tom, co přesně víme, že fanoušci chtějí, jsem nadšen. Nemůžu se dočkat, až o tom budu moct mluvit,“ podotýká CEO Gearboxu.

Česká premiéra filmu Borderlands spadá na 8. srpna/augusta. Režie se chopil Eli Roth, známý hlavně horory jako Hostel nebo Den díkůvzdání. V hlavních rolí uvidíme například Kevina Harta, Jamie Lee Curtis nebo Jacka Blacka jako robota Claptrapa.