Na videoherní průmysl nadále dopadají restrikce z doby koronaviru, kdy vývojáři pracovali z domova. To zpomalilo vývoj her. Naštěstí to vypadá, že se pomalu, ale jistě vracíme do normální situace. Doložit to mohou letní prezentace, od kterých se hodně očekává.

Rukavice možná odhodí Microsoft. Ten má na Xbox Games Showcase ukázat i hry, které nevyjdou během následujících 12 měsíců. Loni se zaměřil právě na to, co vyjde do roka, i když mu to moc nevyšlo z důvodu odkladů. Myslí si to známý novinář Jez Corden ze serveru Windows Central. Usuzuje tak z toho, co slyšel, že by mělo na prezentaci být ukázáno.

Z našeho pohledu je jistotou Forza Motorsport, zatímco Starfield bude mít vlastní direct po prezentaci. Díky zaměření i na pozdější tituly bychom tedy mohli vidět například Fable, Perfect Dark, Avowed, State of Decay 3 nebo Everwild. Osobně očekávám také Senua's Saga Hellblade 2. Tohle keltské dobrodružství může dokonce Microsoft plánovat vydat na konci letoška, případně na začátku roku 2024.

Xbox Games Showcase 2023 se uskuteční 11. 6. v 19:00 našeho času. My vám samozřejmě nabídneme aktuální novinky, stejně tak živý přenos s českým komentářem.