Podle posledních neověřených informací je Fable od tvůrců série Forza Horizon ještě hodně vzdálené. Po Starfieldu mají být dalšími velkými hrami Xboxu akční adventura Senua's Saga: Hellblade 2 od Ninja Theory a fantasy RPG Avowed od Obsidianu. Alespoň to slyšel novinář Andrew Robinson z VGC.

Fable má být společně s Perfect Dark na míle daleko. To samé Everwild od Rare. U Fable to má být z důvodu problémů ve vedení, o které v letech 2021 a 2022 neměla být nouze. V britském studiu Playground Games si ani rok po oznámení nebyli jisti, čím vlastně tahle hra bude. Naštěstí už to mají mít vyřešeno a Fable mělo nedávno vstoupit do plné produkce.

„Přinejmenším mezi lety 2021 a 2022 došlo k mnoha nedorozuměním, k mnoha nejasnostem ohledně toho, co chtějí s Fable udělat,“ uvedl Jordan Miller z VGC v podcastu. Ten si není jist, zda by v dnešní době dokázala hra ve stylu původního Fable uspět.

Mnoho zdrojů mu mělo říct, že v Playground hodlají vytvořit akční RPG ve stylu Zaklínače 3. To s ohledem na oblibu fantasy akčního RPG od polského CD Projektu RED dává smysl, ovšem od lehčeji pojatého a humorného Fable je hodně vzdálené.

V poslední době se na internetu objevily různorodé informace. Jednou se tvrdilo, že Fable má velké problémy. Potom to známý novinář odmítl a o měsíc později jsme četli, že Fable je společně s novou značkou autorů We Happy Few v hratelném stavu.

Takhle byl oznámen návrat Fable