V průběhu neděle Xbox s Bethesdou představil velkou řadu her a dalších novinek. Ovšem nedostalo se na všechny tituly a například takový Everwild od studia Rare se na jejich konferenci neobjevil. Naskytla se tedy otázka, co se s tímto magickým titulem stalo a jaký bude jeho osud do budoucna?

Přečtěte si také: Souhrn z Xboxu s Bethesdou: Contraband od tvůrců Just Cause i novinky do Game Passu

Pro odpověď nemusíte chodit nijak daleko, Everwild se na konferenci neobjevil z jednoho prostého důvodu. Vývojáři neměli nic nového, co by nám mohli ukázat. Dle všeho byla hra navíc kompletně předělána, kvůli čemuž se jí v blízké době nedočkáme. Titul by se měl na naše obrazovky podívat nejdříve v roce 2024. Alespoň takové informace má server VGC od svých zdrojů.

Velkou roli v těchto změnám hrál odchod kreativního ředitele, který opustil studio Rare v říjnu/októbri loňského roku. Velkých změn se tedy dočkalo i samotné vedení, a proto si hra prošla značnými změnami, což vyústilo ve zpomalení celého vývoje.

Na vývoji se začal podílet Gregg Mayles, který ve studiu Rare nově zastává pozici kreativního ředitele. Mayles stál za vznikem největších hitů tohoto studia, kterými je například Banjo-Kazooie, Donkey Kong Country, Viva Pinata či Sea of Thieves.

Je tedy celkem jasné, že ve čtvrtek se Everwild na další konferenci od Xboxu neobjeví. Studio Rare si ale svou cestu na tuto prezentaci našlo, takže bychom se mohli dočkat nějakých nových informací o pirátském Sea of Thieves. Kromě studia Rare se na Xbox Games Showcase: Extended objeví také studia Double Fine, Obsidian a Ninja Theory.

Everwild láká na jedinečné a nezapomenutelné zážitky v kouzelném přírodním světě. Hra se řadí do žánru adventur a je ve vývoji pro Xbox Series X/S a Windows 10.